Η Realme θέλει να απελευθερωθεί από το Oppo και παρουσιάζει τη δική της διεπαφή Android

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 15 ώρες 09 λεπτά

Σε όλα τα smartphone της Realme, θυγατρική της Oppo, υπάρχει επί του παρόντος μια κλασική έκδοση του ColorOS ως επικάλυψη (ή πιρούνι). Τα πράγματα θα αλλάξουν τους επόμενους μήνες, καθώς η μάρκα αποφάσισε τελικά να εργαστεί στο δικό της λειτουργικό σύστημα: Realme UI. Εδώ είναι οι κύριες καινοτομίες.

Σε Ρεάλ, η θέληση να ξεφύγουμε απόOppo γίνεται όλο και πιο δυνατό. Τόσο πολύ που υπάρχει λόγος να γίνει ανεξάρτητη η μάρκα από τη μητρική της εταιρεία. Αυτό εξηγεί γιατί ο κατασκευαστής θέλει να προσφέρει στους χρήστες του το δικό του περιβάλλον. Το Realme UI έχει γεύσεις και μυρίζει σαν το ColorOS και αυτό είναι αρκετά λογικό, καθώς αυτό το σύστημα βασίζεται στην έκδοση 7 του ColorOS. Αλλά το Realme UI σκοπεύει να διαφοροποιηθεί από τον μεγάλο αδερφό του.

Realme UI: ένα σύστημα που βασίζεται στο ColorOS, αλλά με κάποιες καινοτομίες στον πάγκο

Ο κινέζος κατασκευαστής επιθυμεί να προσφέρει στους χρήστες του ένα προσαρμοσμένο και βελτιωμένο περιβάλλον. Το σύστημα, το οποίο χαρακτηρίζει το Realme ως “Seamless Fun” (απρόσκοπτη, αρμονική …) έχει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μια “αυθεντική χρωματική παλέτα, φέρνοντας μια αίσθηση ζωτικότητας, αρκετή για να κάνει τους χρήστες να αισθάνονται νεότεροι. . »Εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά:

  • Με βάση το Android 10, το Realme UI προσφέρει νέες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και, σύμφωνα με το Realme, «μοντέρνες» λειτουργίες (δεν θα γνωρίζουμε περισσότερα για τώρα)
  • Το σύστημα εκμεταλλεύεται τη σκοτεινή λειτουργία, η οποία βρίσκεται σίγουρα παντού αυτή τη στιγμή
  • Είναι δυνατή η λειτουργία ήχου διπλής ακρόασης
  • Η Realme έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αφιερωμένο στην προστασία των προσωπικών πληροφοριών. Αυτό είναι υπεύθυνο για την παροχή “κενών” πληροφοριών όταν μια εφαρμογή ζητά πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, επαφές, ιστορικό κλήσεων, μηνύματα και το ημερολόγιο.
  • Το Realme UI διαθέτει επίσης λειτουργία εστίασης, η οποία προστατεύει τον χρήστη από τους θορύβους του εξωτερικού κόσμου παίζοντας χαλαρωτική μουσική. Το Realme διασφαλίζει ότι αυτή η λειτουργία βοηθά στη συγκέντρωση
  • Τα εικονίδια περιβάλλοντος μπορούν να προσαρμοστούν. Μπορείτε να τα κάνετε πιο στρογγυλά και να προσαρμόσετε το επίπεδο διαφάνειας. Τα μεγέθη τους μπορούν επίσης να αλλάξουν, όπως και η εικόνα του εικονιδίου.
  • Η Realme έχει αναπτύξει 11 νέες ταπετσαρίες, εμπνευσμένες από φυσικά στοιχεία και προσφέροντας έναν αγώνα για κάθε συνδυασμό χρωμάτων

Το Realme UI πρέπει να αναπτυχθεί σε Realme 3 Pro και Realme XT κατά τη διάρκεια του μήνα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε το Realme Χ και Realme 5 Pro (τον Φεβρουάριο), Realm X2 Pro (Μάρτιος), Realme 3 και Realme 3i (Απρίλιος), Realme 5 και Realme 5s (ενδέχεται), Realme 2 Pro (Ιούνιος) και Realme C2 (3ο τρίμηνο).