Η Qwant αντιμετωπίζει το Google, το οποίο θέλει να φορτίζει τις μηχανές αναζήτησης που είναι εγκατεστημένες από προεπιλογή στο Android

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Qwant εξέδωσε δήλωση στην οποία επέκρινε τη στάση της Google, η οποία θέλει να χρεώσει ένα σύστημα δημοπρασιών για να γίνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Android. Η γαλλική κοινωνία επαναστατεί.

qwant

Σας αναφέραμε ότι η Google θέλει να χρεώσει τις μηχανές αναζήτησης που προσφέρονται από προεπιλογή σε Android στην Ευρώπη μέσω ενός συστήματος δημοπρασίας. Μια απάντηση από την εταιρεία Mountain View προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επέβαλε πρόστιμο στην Google 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στο Android λίγο πριν από ένα χρόνο. Στη συνέχεια, ο αμερικανικός γίγαντας επικρίθηκε για την προώθηση του προγράμματος περιήγησης Chrome και της μηχανής αναζήτησης αναζήτησης στο λειτουργικό του κινητό.

Η Qwant πληρώνει το Google και τις δημοπρασίες της για μια προεπιλεγμένη θέση μηχανής αναζήτησης σε Android

Η Qwant, η γαλλική εταιρεία που προσφέρει μια ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης στο Google, διαμαρτύρεται για την απόφασή της να χρεώσει μέρη για να γίνει μηχανή αναζήτησης από προεπιλογή στο Android. “Η Qwant καταγγέλλει την επικοινωνία από την Google που στοχεύει στη δημοπρασία της ελεύθερης επιλογής των ευρωπαίων καταναλωτών να χρησιμοποιούν μια μηχανή αναζήτησης διαφορετική από την Αναζήτηση Google”, ενημερώστε την εταιρεία.

“Δεν εναπόκειται στην Google να υποχρεώσει τους ανταγωνιστές της να πληρώσουν για την ελαττωματική συμπεριφορά της και το ποσό αυτού του προστίμου μέσω ενός συστήματος δημοπρασιών που δεν θα ωφελήσει ούτε τους ευρωπαίους καταναλωτές ούτε τον ελεύθερο ανταγωνισμό, το οποίο δεν μπορεί να στρεβλωθεί από μια τέτοια επεξεργάζομαι, διαδικασία “, Πιστεύει ο Qwant. που “Σημειώνει εν προκειμένω ότι η προβλεπόμενη διαδικασία δημοπρασίας θα είναι ανοικτή για τις λεγόμενες μηχανές αναζήτησης που αντλούν τα αποτελέσματα και το εισόδημά τους από την Google, οι οποίες θα δημιουργήσουν de facto απαράδεκτη παραμόρφωση και υψηλό κίνδυνο χειραγώγησης, αδικίας ή άδικη υποβολή προσφορών “.

Διαβάστε επίσης: Οι Qwant και Wiko μαζί προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στο Google σε smartphone

“Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να ωφελήσει τους ευρωπαίους καταναλωτές διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για ελευθερία επιλογής βάσει των εγγενών προσόντων κάθε οδηγού και των προσδοκιών των πολιτών, ιδίως όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και όχι στις δικές τους δυνατότητα χρηματοδότησης ή χρηματοδότησης από την Google […] Ως εκ τούτου, η Qwant καλεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τους ενδιαφερόμενους να αναλάβουν την υπόθεση το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να σεβαστούν πλήρως την απόφαση της Επιτροπής της 18ης Ιουλίου 2018 “, Καταλήγει ο Qwant.