Η Qualcomm και οι κατασκευαστές του Pokémon Go θα κυκλοφορήσουν γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο προγραμματιστής Qualcomm και Pokémon Go Niantic βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτά θα ενσωματώσουν το νέο SoC της μάρκας XR2, συμβατό με 5G και αναπαραγωγή βίντεο 8K 360 °. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας “σχεδιασμός αναφοράς” στον οποίο θα μπορούσαν να βασίζονται άλλοι κατασκευαστές. Για τη Niantic, η πρόκληση είναι επίσης η προσαρμογή της τεχνολογίας AR των παιχνιδιών Pokémon Go και Χάρι Πότερ: Οι μάγοι ενώνουν σε μια τέτοια συσκευή.

Qualcomm XR2 AR concept / Credits: Qualcomm

Η Qualcomm δεν παρουσίασε μόνο τα Snapdragon 865 και 765 φέτος: ο ιδρυτής ξεκίνησε επίσης μια πλατφόρμα αφιερωμένη στα μελλοντικά γυαλιά και ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας, το SoC XR2. Η Qualcomm ανακοινώνει σήμερα μια συνεργασία με τη Niantic, τον δημιουργό του Pokémon Go γύρω από γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που θα χρησιμοποιούν το SoC XR2.

Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε αρχικά αυτό που ο ιδρυτής αποκαλεί «σχεδιασμό αναφοράς», δηλαδή μια συσκευή που απεικονίζει τις δυνατότητες του τσιπ, ιδίως τις δυνατότητες ασύρματης επαυξημένης πραγματικότητας σε 5G και τη συμβατότητα με συσκευές. Περιεχόμενο 8K 360 °. Εκτός από το υλικό, πρόκειται για την ανάπτυξη του λογισμικού και του cloud που απαιτούνται για τη λειτουργία της τεχνολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι το Niantic θα προσαρμόσει το περιβάλλον του σε αυτό Πλατφόρμα πραγματικού κόσμου, το οποίο χρησιμοποιεί ο εκδότης στα παιχνίδια του Pokémon Go και Χάρι Πότερ: Οι μάγοι ενώνουν. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών πρέπει επομένως να διαρκέσει αρκετά χρόνια – η ιδέα είναι να επιταχυνθεί τόσο η ανάπτυξη υλικού και λογισμικού σε αυτήν την τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung θέλει η Niantic (Pokémon Go) να αναπτύξει αποκλειστικά το παιχνίδι Harry Potter Galaxy

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν όλα αυτά θα οδηγήσουν σε νέα παιχνίδια στη φεστιβάλ αυτών που ξεκίνησε η Niantic, αλλά ο CTO τους Phil Keslin εξήγησε ότι μόλις βελτιστοποιηθεί η πλατφόρμα XR2, η Niantic θα προσφέρει Πρόγραμμα δημιουργών (ή πρόγραμμα για δημιουργούς), το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους έως τα τέλη του 2020.

Πηγή: Engadget