Η Pirelli σχεδίασε το πρώτο συνδεδεμένο ελαστικό 5G που προσαρμόζει την οδήγηση στις οδικές συνθήκες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Pirelli παρουσίασε μόλις ένα 5G συνδεδεμένο ελαστικό που ονομάζεται “Cyber ​​Tire”. Εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα, είναι σε θέση να συλλέγει διάφορες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του δρόμου, να τις μεταδίδει στο κεντρικό σύστημα προκειμένου να προσαρμόσει την οδηγική βοήθεια, να βελτιώσει την ασφάλεια των επιβατών, αλλά και να επικοινωνήσει με άλλα οχήματα.

Πίστωση: Pixabay

Επειδή τα ελαστικά είναι το μόνο σημείο επαφής μεταξύ αυτοκινήτων και δρόμου, Πιρέλι έχει αναπτύξει ένα έξυπνο ελαστικό εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα που συνδέεται σε 5G. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας είναι σε θέση να συλλέγει διάφορα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο: χιλιόμετρα που διανύονται, δυναμικό φορτίο, πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την κατάσταση του δρόμου και που ενδέχεται να προκαλέσουν κακή πρόσφυση. Οι πληροφορίες στη συνέχεια μεταδίδονται στο αυτοκίνητο προκειμένου να προσαρμόσουν τα συστήματα ελέγχου και βοήθειας στην οδήγηση. Αυτό βελτιώνει το επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και απόδοσης του οχήματος.

Με τις χαμηλές καθυστερήσεις και τις υψηλές ταχύτητες των 5G, το δίκτυο προορίζεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των αυτοκινούμενων αυτοκινήτων για να τους επιτρέπει αφενός να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με ολόκληρη την οδική υποδομή. ο Cyber ​​Tire έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιεί αυτές τις δυνατότητες. “ Χάρη στις δυνατότητες του 5G, η Pirelli μπορεί να τοποθετήσει το ελαστικό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επικοινωνίας που περιλαμβάνει το οικοσύστημα οδικών μεταφορών, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη λύσεων και υπηρεσιών για την κινητικότητα και μελλοντικά αυτόνομα συστήματα οδήγησης. », Εξηγεί η ιταλική εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιδέα είναι να στείλετε δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του δρόμου σε ένα κεντρικό δίκτυο το οποίο με τη σειρά του θα είναι υπεύθυνο για τη μετάδοσή τους σε άλλα κοντινά οχήματα. Αυτή η φιλοδοξία αντικατοπτρίζει την επιθυμία της εταιρείας να συμμετάσχει στην ανάπτυξη λύσεων για την κινητικότητα του μέλλοντος και για αυτόνομα συστήματα οδήγησης.