Η Peugeot ανακοινώνει το τέλος των θερμικών κινητήρων για το 2030

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 14 Ιανουαρίου 2020 στις 15 ώρες και 27 λεπτά

Η Peugeot ανακοινώνει το τέλος των θερμικών κινητήρων της για το 2030. Αυτό εν πάση περιπτώσει πρότεινε ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot σε μια συνέντευξη για τον ιστότοπο του Fleet Europe. Για τον υπεύθυνο, το τέλος του θερμικού είναι απαραίτητο εάν ο κατασκευαστής θέλει να επιτύχει τον στόχο του: μείωση των εκπομπών CO2 των οχημάτων του κατά 50% έως το 2030.

Πίστωση: Peugeot
Peugeot e-208

Η μείωση των εκπομπών CO2 είναι ο στόχος που τέθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών. Ένα οικονομικό κίνητρο που είναι αυτονόητο, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί και ασκεί την πίεση έτσι ώστε οι στόχοι αυτοί να επιτευχθούν έως το 2030 και το 2050. Έτσι, στη Γαλλία, οι εκπομπές CO2 των νέων αυτοκινήτων πρέπει να μειωθούν κατά 37,5% έως το 2030. Αυτή η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Δεκέμβριο του 2018 προβλέπει οικονομικές κυρώσεις για όλους τους κατασκευαστές που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Προσθήκη σε αυτήν τη συμφωνία το ” Πράσινη συμφωνία ” υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019, στόχος του οποίου είναι η επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα το 2050 (-50% του CO2 το 2030 σε ολόκληρη την ΕΕ) και μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι κατασκευαστές βιάζονται να αναπτύξουν τις υβριδικές και ηλεκτρικές σειρές τους. Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Fleet Europe κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Peugeot Jean-Philippe Imparato για το θέμα, το πρώτο ερώτημα του οποίου είναι εδώ: ” Πόσο καιρό θα συνεχίσει η Peugeot να προσφέρει ICE (Εσωτερικές μηχανές καύσης ή μηχανή εσωτερικής καύσης)? “

Λοιπόν, αν θέλουμε να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 κατά 50% έως το 2030, πρέπει να υποθέσουμε ότι το μη υβριδικό τμήμα ICE θα έχει πεθάνει μέχρι τότε. Φυσικά, η εξέλιξη θα είναι ταχύτερη σε ορισμένες χώρες και ανάλογα με την πολιτική βούληση. Θα είναι επίσης ταχύτερη σε ορισμένα τμήματα όπως, για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα της πόλης », καθορίζει τον διαχειριστή.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα – το οικολογικό μπόνους στα 6.000 €, έχει τελειώσει από το 2021

“Οχήματα ευχαρίστησης”

Για τον Jean-Philippe Imparato, η ηλεκτρική ενέργεια είναι το μέλλον και θα παραμείνει ένας από τους κύριους στόχους του Γάλλου κατασκευαστή, προτού ανακαλύψει ή αναπτύξει νέες τεχνολογίες και πηγές ενέργειας. Θέλει επίσης να υπενθυμίσει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας Lion είναι πάνω απ ‘όλα « οχήματα αναψυχής “:” Αλλά η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι μόνο μια λύση. Είναι επίσης ευχαρίστηση να οδηγείτε. Εάν οδηγείτε ένα e2008, θα το αγοράσετε. Έχει όλες τις ιδιότητες του 2008, συν τη σιωπή. Όλοι μιλούν για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι τα οδηγούν. Ας το αλλάξουμε “, υπερασπίζεται τον CEO.

Η Peugeot φαίνεται σίγουρη για τα ηλεκτρικά της οχήματα. Υπενθυμίζοντας, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεπεράσει τους στόχους πωλήσεων για το ηλεκτρικό της e-208, με παραγγελία 20.000 αντιγράφων. Επιπλέον, το Peugeot 308 θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμο με υβριδικό κινητήρα, ενώ μια ηλεκτρική έκδοση είναι ακόμη υπό μελέτη. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν ξανά από τον Jean-Philippe Imparato.

Πηγή: Fleet Europe