Η Paypal εγκαινιάζει το Xoom στην Ευρώπη, ανταγωνιστή της Western Union για μεταφορά χρημάτων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Paypal μόλις ξεκίνησε την υπηρεσία Xoom σε 32 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Αυτή η υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων διευκολύνει την αποστολή χρημάτων σε 130 χώρες, πιο συγκεκριμένα σε κράτη όπου οι συναλλαγές Paypal με την Ευρώπη είναι περίπλοκες, αν όχι αδύνατες.

Ενώ το Paypal διευκολύνει την αποστολή χρημάτων εντός της Ευρώπης με περιορισμένες χρεώσεις και βέλτιστο χρόνο επεξεργασίας, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα για τις μεταφορές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός από τις πρόσθετες χρεώσεις, δεν είναι δυνατή η άμεση λήψη των χρημάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απλώς δεν είναι δυνατόν να στείλετε χρήματα από τη Γαλλία σε χώρες εκτός της ΕΕ. Το Xoom διορθώνει αυτά τα σφάλματα Paypal και το κυνήγι σε καθιερωμένες υπηρεσίες όπως Δυτική Ένωση ή μελάνι TransferWise.

Η Paypal εγκαινιάζει το Xoom για να διευκολύνει τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων

Με το Xoom, ένα άτομο με smartphone σε λεωφορείο στο Λονδίνο, το Παρίσι ή το Βερολίνο μπορεί να στείλει χρήματα γρήγορα στη Βομβάη, στο Λάγος ή στο Ναϊρόμπι για να πληρώσει για ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή για τις επείγουσες οικονομικές ανάγκες ενός μέλους της οικογένειας. », Εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του PayPal Dan Schulman. Οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν σε 130 χώρες. Στη συνέχεια, τα χρήματα μπορούν να αποσυρθούν άμεσα σε πάνω από 300.000 σημεία ανάληψης στις ενδιαφερόμενες χώρες.

Αυτό είναι το πλεονέκτημα των διεθνών υπηρεσιών μεταφοράς όπως η Western Union: η ταχύτητα των μεταφορών. Με το Xoom, η Paypal είναι αποφασισμένη να τοποθετηθεί σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που σήμερα ζυγίζει περίπου 700 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Διαβάστε επίσης : πώς να πληρώσετε στο Διαδίκτυο χωρίς τραπεζική κάρτα

Με το Xoom, μπορείτε να στείλετε έως και 100.000 ευρώ σε μία συναλλαγή. Ένας λογαριασμός Xoom μπορεί να δημιουργηθεί με λίγα εύκολα βήματα μέσω της εφαρμογής Android και iOS ή από τον ιστότοπο Xoom.com. Όσοι έχουν ήδη λογαριασμό PayPal μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση στις υπηρεσίες του Xoom, καθιστώντας το ακόμα πιο γρήγορο και ευκολότερο για αυτούς να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό.

Πηγή: Xoom