Η Panasonic παρουσιάζει τα γυαλιά VR με απίστευτο σχεδιασμό steampunk

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Panasonic εκμεταλλεύεται το CES 2020 για να παρουσιάσει τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας με μια σαφώς διαφορετική σχεδίαση. Στρογγυλή και πυκνή εμφάνιση με περσίδες όπως γυαλιά αεροπόρου, έχουν ρετρό-φουτουριστικό je ne sais quoi, κοντά στο σύμπαν steampunk. Είναι επίσης υπερσύγχρονα αντικείμενα, συμβατά με HDR χάρη στις οθόνες micro-OLED.

Πίστωση: Panasonic

Η Panasonic εκμεταλλεύτηκε το CES 2020 για να παρουσιάσει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Ένα εκπληκτικό προϊόν με περισσότερους από έναν τρόπους: αυτά τα γυαλιά ενσωματώνουν μια νέα τεχνολογία μικρο-οθόνης OLED που αναπτύχθηκε από την Panasonic και την Kopin. Χάρη στο μικρό μέγεθος αυτών των οθονών, η συνολική σχεδίαση του κράνους μπορεί να ελαφρύνει πολύ.

Αυτό που δίνει αυτήν την εκπληκτική εμφάνιση: στρογγυλά γυαλιά, πολύ λιγότερο παχύ από ό, τι θα φανταζόταν κανείς, τουλάχιστον όταν σκεφτόταν το πάχος των ακουστικών εικονικής ή μικτής πραγματικότητας που κυκλοφόρησαν μέχρι τότε.

Μια καταπληκτική εμφάνιση, αλλά πολλές ερωτήσεις

Η Panasonic ενισχύει την εμφάνιση του steampunk καλύπτοντας το εξωτερικό τους πρόσωπο με ανακλαστικό γυαλί. Τα μικρά ακουστικά, ενσωματωμένα στα γυαλιά, πρέπει να φορεθούν από τον χρήστη. Προς το παρόν, πρόκειται για πρωτότυπο ή πρωτότυπη έκδοση για την οποία η Panasonic δεν δίνει όνομα. Ο κατασκευαστής είναι επίσης μάλλον τσιγκούνης σε αυτό το στάδιο όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Τα ακουστικά έχουν ορισμό UHD, αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι 4K για κάθε μάτι ή 4Κ κοινόχρηστα μεταξύ των δύο ματιών. Δεν είναι επίσης γνωστό εάν αυτή η συσκευή πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε smartphone ή υπολογιστή για να λειτουργεί. Όσοι μπόρεσαν να πάρουν το προϊόν στο χέρι ανέφεραν την απουσία ορατών θυρών για να το πράξουν (εκτός αν όλα πάνε ασύρματα)

Ούτε μια λέξη για την αυτονομία, το μέγεθος της μπαταρίας. Κατά μείζονα λόγο δεν θα ξέρουμε αν αυτό το προϊόν θα οδηγήσει γρήγορα σε κάτι που μπορεί να αγοραστεί και σε ποια τιμή. Η Panasonic είναι ικανοποιημένη να καθορίσει σε ένα μάλλον αινιγματικό δελτίο τύπου που θα το κάνει η ομάδα «Συνεχίστε να αναπτύσσετε νέα γυαλιά VR έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά εφαρμογών, δημιουργώντας έτσι νέα αξία για τον καταναλωτή».

Διαβάστε επίσης: Εικονική πραγματικότητα – Η Google αποχαιρετά το Daydream και ακούγεται το θάνατο για τα ακουστικά VR για smartphone

Τι πιστεύετε για αυτά τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: UploadVR

Πίστωση: Panasonic