Η Orange χαίρεται που το Free, SFR και Bouygues αυξάνουν την τιμή των πακέτων τους

5G: Η Orange θα ξεκινήσει ένα πρώτο σχέδιο ακριβότερο από το 4G το καλοκαίρι του 2020

Ο Orange χαίρεται που η Free Mobile, η SFR και η Bouygues Télécom αποφάσισαν τελικά να θέσουν τέρμα στον πόλεμο των τιμών. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τρεις φορείς έχουν πράγματι αναθεωρήσει ελαφρώς την τιμή των φθηνότερων πακέτων τους. Για την Orange, αυτή είναι η απόδειξη ότι οι προσφορές για 10 ευρώ για τη ζωή, που έχουν ήδη επικριθεί από τον CEO της, Stéphane Richard, δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Η Fabienne Dulac, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Orange και Διευθύνων Σύμβουλος της Orange France, εκμεταλλεύτηκε το λανσάρισμα του Livebox 5 για να συζητήσει τον πόλεμο των τιμών στη Γαλλία, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το La Tribune. Η διευθύντρια λέει ότι είναι χαρούμενη που η SFR, η Bouygues και η Free αύξησαν πρόσφατα την τιμή των προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας τους. Η Bouygues αύξησε έτσι την τιμή του πακέτου B & YOU 50 Go κατά δύο ευρώ. Αληθινά στη φόρμα, η SFR αντέδρασε προσφέροντας το πακέτο των 10 € για το Red από 60 GB SFR στα 12 €. Τέλος, η Free Mobile πρόσθεσε 10 GB δεδομένων στο πακέτο προσφοράς της, η οποία τώρα κοστίζει 9,99 € / μήνα για ένα έτος.

Διαβάστε επίσης: Η SFR κατηγορεί ότι δεν πυροδότησε τον πόλεμο των τιμών με τις ιδιωτικές πωλήσεις της

Ο Πορτοκαλί επικροτεί το τέλος του πολέμου τιμών δωρεάν, SFR και Bouygues

Χαιρετίζω αυτό το κίνημα. Αποδεικνύει αυτό που λέμε εδώ και πολύ καιρό: προσφορές 10 ευρώ για ζωή για 50 gigas δεν είναι βιώσιμες » ισχυρίζεται ο Fabienne Dulac, ευθυγραμμισμένος με τις προηγούμενες παρατηρήσεις του συναδέλφου του, Stéphane Richard, CEO της Orange. Τον περασμένο Ιούνιο, το στέλεχος θεώρησε ότι οι τιμές που χρεώθηκαν από τον διαγωνισμό ήταν γελοίες και δεν είχαν νόημα. Από την πλευρά της, η Fabienne Dulac προχωρά ακόμη περισσότερο και κατηγορεί τον πόλεμο των τιμών με επικεφαλής τους SFR, Free και Bouygues ότι “καταστρέφει την αξία της γαλλικής αγοράς”.

«Ωστόσο, είμαστε μία από τις χώρες στον κόσμο με τις χαμηλότερες τιμές. Μόνο στη Γαλλία, όπου, μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, βλέπουμε τον αθροιστικό κύκλο εργασιών όλων των φορέων.προσθέτει ο Διευθύνων Σύμβουλος. Σύμφωνα με αυτήν, η κατάσταση κινδυνεύειεμποδίζει την επενδυτική ικανότητα όλων των παικτών στη γαλλική αγορά τηλεπικοινωνιών. Αυτό είναι ακόμη πιο προβληματικό, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να επενδύσουν σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη του 5G στη Γαλλία. Και πάλι, η Fabienne Dulac χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τον Stéphane Richard.

«Ο στόχος μας δεν είναι να είμαστε φθηνότεροι» υπενθυμίζει ο Orange

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, η Orange δεν συμμετείχε ποτέ στον πόλεμο των τιμών. ” Ποτέ δεν μπήκαμε στον πόλεμο των τιμών και θα παραμείνουμε στην πορεία. Στόχος μας δεν είναι να είμαστε φθηνότεροι, αλλά να προσφέρουμε πολύτιμες υπηρεσίες στη σωστή τιμή » υπογραμμίζει τον διευθυντή. Η φθηνότερη προσφορά στον κατάλογο Orange κοστίζει επομένως 14,99 € ανά μήνα. Η Sosh, η εταιρεία χαμηλού κόστους της Orange, προσφέρει μόνο 20 GB δεδομένων για 10 ευρώ το μήνα. Εξάλλου, ” είναι μια προσφορά, η οποία δεν είναι πολυετής στον κατάλογο και όχι για τη ζωή » καθορίζει την Fabienne Dulac. Όπως πάντα, οι προσφορές της Orange τείνουν να είναι πιο αναβαθμισμένες και στοχεύουν κυρίως συνδρομητές που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για ένα καλύτερο δίκτυο, καλύτερες υπηρεσίες και μια καλύτερη συνολική εμπειρία. Τι πιστεύετε για τη θέση του Orange;

Πηγή: La Tribune