Η Orange κατέληξε σε συμφωνία με την Altice για τη μετάδοση της τηλεόρασης BFM και της RMC Découverte

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι πληροφορίες προέρχονται από το AFP: Οι πορτοκαλί συνδρομητές θα μπορούν να βρουν όλα τα κανάλια της ομάδας Altice που έχασαν πριν από δύο ημέρες.

Την περασμένη Τετάρτη, οι χρήστες του πορτοκαλί κουτιού έκπληκτοι βλέποντας την απόσυρση του πακέτου τους από όλα τα κανάλια του ομίλου Altice, συγκεκριμένα BFM TV, BFM Business, RMC Sport και RMC Découverte. Ο φορέας εκμετάλλευσης είχε πράγματι διακόψει την πρόσβαση σε όλα τα κανάλια, μετά από οικονομική διαφωνία μεταξύ της Orange και της Altice.

Η Altice και η Orange συμφώνησαν επιτέλους για την εκπομπή BFM TV και RMC

Καλά νέα: η κατάσταση είναι ορατά διευθετημένη, καθώς οι δύο οντότητες βρήκαν επιτέλους κοινό έδαφος. Χρειάστηκαν λιγότερο από 36 ώρες για να ηρεμήσει η κατάσταση. Αυτό μόλις δήλωσε το AFP στο Twitter. Τα μέσα και τα έξω αυτής της συμφωνίας, ωστόσο, παραμένουν άγνωστα. Πριν από δύο ημέρες, ανακοινώθηκε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών θα κόστιζε 1 εκατομμύριο ευρώ. Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα, η Altice ήταν έτοιμη να προσφέρει δωρεάν μετάδοση των καναλιών της. Ποια από τις δύο λύσεις λειτούργησε και για τις δύο οντότητες; Το μήνυμα του AFP είναι μάλλον λακωνικό.

Η περίπτωση του Free παραμένει τώρα: από τον περασμένο Αύγουστο, ο φορέας εκμετάλλευσης έχει διακόψει κάθε πρόσβαση στα κανάλια Altice στα Freeboxes. Εκεί, η κατάσταση φαίνεται πολύ περισσότερο να ξεμπλοκαριστεί. Κάθε κάμπινγκ στις θέσεις του. Αλλά ελπίζουμε τώρα ότι θα βρεθεί συμφωνία όμοια με αυτήν της Altice και της Orange μεταξύ της εταιρείας Patrick Drahi και της Xavier Niel.