Η Orange θα σταματήσει να πωλεί συνδρομές ADSL από το 2023

5G: Η Orange θα ξεκινήσει ένα πρώτο σχέδιο ακριβότερο από το 4G το καλοκαίρι του 2020

Η Orange παρουσίασε το στρατηγικό της σχέδιο «Engage 2025» την Τετάρτη το πρωί, το οποίο αφορά τόσο ADSL, οπτικές ίνες όσο και 5G. Μία από τις ανακοινώσεις αυτού του σχεδίου αφορά το χαλκό δίκτυο που θα εξαφανιστεί έως το 2030 υπέρ ενός δικτύου εξ ολοκλήρου σε οπτικές ίνες. Οι συνδρομές ADSL θα εξαφανιστούν από το 2023.

Η Orange είναι ένας κατεστημένος χειριστής. Τι σημαίνει αυτό ? Αυτό σημαίνει ότι η Orange, πρώην France Telecom, είναι υπεύθυνη για το χαλκό τηλεφωνικό δίκτυο με το οποίο πολλά νοικοκυριά καλούν και συνδέονται στο Διαδίκτυο (από ADSL ή, από προεπιλογή, από PSTN). Σε αντάλλαγμα για μια χρέωση, η Orange πρέπει να διατηρήσει αυτό το δίκτυο.

Αλλά τεχνολογικά, ο χαλκός, ο οποίος έχει υποστηρίξει την τηλεφωνική τηλεφωνική γραμμή από την ίδρυσή του πριν από περισσότερα από 150 χρόνια, είναι μια ολοένα και πιο ξεπερασμένη τεχνολογία. Όχι μόνο οι ταχύτητες που υποστηρίζονται είναι περιορισμένες, αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών επιδεινώνεται γρήγορα ανάλογα με την ποιότητα του δικτύου ή την απόσταση μεταξύ του συνδρομητή και του διανομέα τηλεφώνου. Αυτά τα δύο φρένα δεν αφορούν την οπτική ίνα.

Ένα εθνικό δίκτυο οπτικών ινών έως το 2030;

Το πορτοκαλί επομένως θα αλλάξει το δίκτυο χαλκού για να το μετατρέψει σε δίκτυο οπτικών ινών. Αυτή η μετάβαση θα ξεκινήσει το 2023 και θα διαρκέσει έως το 2030, ημερομηνία κατά την οποία το γαλλικό δίκτυο χαλκού θα αντικατασταθεί από δίκτυο οπτικών ινών. Οι πληροφορίες έγιναν επίσημες σήμερα, Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε για να παρουσιάσει το σχέδιο Engage 2025.

Σε αυτό το σχέδιο, έγιναν πολλές ανακοινώσεις από τον χειριστή σχετικά με τις οπτικές ίνες. Από τη μία πλευρά, το ξεμπλοκάρισμα των ταχυτήτων στα 10 Gb / s στο υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών. Στη συνέχεια, ο «παροπλισμός» του χαλκού. Μετάφραση: σταματήστε να επενδύετε σε χαλκό.

Το ανακοινωμένο τέλος των αναλογικών γραμμών

Ο Stéphane Richard, Διευθύνων Σύμβουλος της Orange, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στο site ότι η σταθερή τηλεφωνία δεν θα εγκαταλειφθεί. Θα περάσει απλώς προς «όλα τα ψηφιακά». Αυτό σημαίνει ότι οι αναλογικές γραμμές θα κλείσουν σταδιακά. Οι συνδρομητές θα μπορούν να τους διατηρήσουν τουλάχιστον έως το 2023, έτος έναρξης εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Η Orange έχει προσλάβει 178.000 πελάτες ινών και ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια συνδρομητές

Η Orange δεν έχει ανοίξει νέες αναλογικές τηλεφωνικές γραμμές για πάνω από ένα χρόνο. Ο κατεστημένος χειριστής προσφέρει τώρα μόνο υπηρεσίες ψηφιακής σταθερής τηλεφωνίας. Αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν επίσης σε δίκτυο χαλκού όπως και σε δίκτυο ινών. Για αυτούς τους συνδρομητές, η μετάβαση θα είναι επομένως ομαλή. Για άλλους, θα είναι πιο περίπλοκο, καθώς τα αναλογικά τηλέφωνα δεν θα είναι συμβατά.

Πηγή: RTL