Η Orange εκμεταλλεύεται την κυκλοφορία του Livebox 5 για να αυξήσει διακριτικά τις τιμές της

Phonandroid : actu Android et High-tech

“Μικρή αλλαγή, αν όχι η τιμή”, σημειώνει το UFC Que-Choisir σε ένα από τα τελευταία άρθρα του σχετικά με το Orange’s Livebox 5. Η έλλειψη Wi-Fi 6 θα ήταν το κύριο ελάττωμα αυτού του κουτιού. Η ένωση δεν αρέσει στο γεγονός ότι η Orange εκμεταλλεύτηκε την απελευθέρωση της συσκευής για να αυξήσει τις τιμές της.

Αφού ανακοίνωσε και μετά αποκάλυψε «ακούσια» μερικές από τις ιδιαιτερότητες του νέου της κουτιού, η Orange παρουσίασε τελικά το Livebox 5 στις 9 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στο άρθρο αφιερωμένο σε αυτό, Η πορτοκαλί συσκευή δεν κάνει τεράστιες αλλαγές : εκτός από την ταχύτητα λήψης έως 2 Gb / s κοινόχρηστη, δεν υπάρχει ούτε σύνδεση Wi-Fi 6 ούτε 10 Gb / s. Από την άλλη πλευρά, ο κατεστημένος φορέας δεν δίστασε να αυξήσει τις τιμές του, όπως επισημαίνει το UFC Que-Select. Πράγματι, η Ομοσπονδιακή Ένωση Καταναλωτών δεν αμβλύνει τα λόγια της: είναι ένα κουτί με “μικρή αλλαγή, αν όχι η τιμή”.

Livebox 5: ένα κουτί που κάνει λιγότερο καλά από αυτά του διαγωνισμού

Μια ιδέα που υιοθετήθηκε στην εισαγωγή της κριτικής του UFC Que-Chooser, εξίσου δολοφονική. Ο Orange έκανε ένα λάθος επιλέγοντας συγκεκριμένα να περιοριστεί στο Wi-Fi 5, σε μια στιγμή που οι ανταγωνιστές εξοπλίζουν τα κουτιά τους με Wi-Fi 6, ικανά να προσφέρουν “πραγματικό κέρδος απόδοσης” με συμβατές συσκευές, έτσι Το κέρδος ταχύτητας που προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογία εκτιμάται σε περίπου 40%.

Ο Orange εκμεταλλεύτηκε την κυκλοφορία αυτού του κουτιού για να αυξήσει το πακέτο Livebox Up Fiber κατά δύο ευρώ, το οποίο τώρα κοστίζει 49,99 ευρώ το μήνα, εξαιρουμένων των εκπτώσεων. Μια εντελώς αδικαιολόγητη αύξηση. Το πορτοκαλί τόνισε επίσης την οικολογική φύση του Livebox 5. Ναι, είναι κατασκευασμένο 100% από ανακυκλωμένο πλαστικό και η μικρότερη μορφή του επιτρέπει περισσότερο στοίβαγμα σε φορτηγά και ως εκ τούτου μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα, αυτή η επιλογή περιορίζει τη λειτουργικότητα του Livebox 5. Δεν περιέχει “κανένα συνδεδεμένο ηχείο, κανένα διακομιστή NAS για κοινή χρήση αρχείων, κανένα βοηθό φωνής, κανένα σκληρό δίσκο για εγγραφή προγραμμάτων”. Απουσίες από τις οποίες θα μπορούσαν να υποφέρουν οι πελάτες.

Πηγή: UFC Que-Select