Η Orange εγκαινιάζει το Djingo το συνδεδεμένο ηχείο του στις 14 Νοεμβρίου 2019: το flop εξασφαλίσει;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Orange θα κυκλοφορήσει το Djingo, το συνδεδεμένο ηχείο του στις 14 Νοεμβρίου 2019. Αυτό το συνδεδεμένο ηχείο συνοδεύεται από έναν έξυπνο βοηθό που ονομάζεται Djingo. Αλλά ενσωματώνει επίσης την Alexa, βοηθό του Amazon, η οποία έχει αποδειχθεί. Με αυτό το έργο που παρουσιάστηκε το 2017, αλλά χωρίς συγκεκριμένα επιτεύγματα από τότε, η Orange σκοπεύει να ανταγωνιστεί την Google και την Amazon, ήδη πολύ καθιερωμένη. Εγγυημένη αποτυχία;

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Orange και η Telekom ενώθηκαν δυνάμεις για την ανάπτυξη του «Πρώτο ευρωπαϊκό συνδεδεμένο ηχείο» : Τζίνγκο. Ο στόχος είναι σαφής: ανταγωνιστείτε με τον Βοηθό Google και την Amazon Alexa. Το σχέδιο δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς πολλά τεχνικά ζητήματα καθυστέρησαν την κυκλοφορία του Djingo. Το σύστημα αναγνώρισης φωνής έδωσε δυσκολία στις ομάδες ανάπτυξης, όπως και η συνιστώσα ασφαλείας.. «Καθώς η Deutsche Telekom έχει εργαστεί περισσότερο στο λογισμικό του ηχείου, υπάρχει πάντα ένα κενό μεταξύ των εκδόσεών μας, γιατί πρέπει να το προσαρμόσουμε στα γαλλικά », ορίζει έναν εκπρόσωπο της Orange στην εφημερίδα Οι ηχώ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Διαβάστε επίσης: Η Orange παρουσιάζει ένα συνδεδεμένο ηχείο με 49 € συμβατό με τους Djingo και Alexa

Orange Djingo: ένα συνδεδεμένο ηχείο είναι ήδη εκτός παιχνιδιού;

Μετά από επανειλημμένες αναβολές, η Orange είναι έτοιμη να διαθέσει στην αγορά το Djingo από τις 14 Νοεμβρίου 2019. Ο έξυπνος βοηθός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω ενός συνδεδεμένου ηχείου με το ίδιο όνομα. Ευτυχώς, θα υποστηρίξει την Alexa, βοηθό του Amazon, συμβατή με πολλά περισσότερα συνδεδεμένα αντικείμενα και ποια περιλαμβάνει πολλές ακόμη εντολές. Μια ενημέρωση λογισμικού θα επιτρέπει στο Djingo να εγκατασταθεί σε αποκωδικοποιητή Orange TV. Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν το Orange TV ή / και τα διάφορα αντικείμενα που συνδέονται με το πορτοκαλί της ετικέτας “Συνδεδεμένο σπίτι “.

Το Τζίνγκο υποτίθεται ότι είναι η αιχμή της αιχμής της στρατηγικής καινοτομίας της Orange. Αλλά φαίνεται να συνέβη πολύ μετά τη μάχη. Ειδικά επειδή δεν τοποθετείται ως ηχείο Hi-Fi.

Ο Βοηθός Google και η Amazon Alexa βρίσκονται στο πεδίο εδώ και αρκετά χρόνια. Επιπλέον, το Djingo θα μπορούσε να πουληθεί πιο ακριβό από τους Αμερικανούς ομολόγους του. Στη Γερμανία, η γερμανική έκδοση του οδηγού (που ονομάζεται Magenta) διατίθεται από 150 €.

Στη Γαλλία, α Google Home Mini πωλείται 59 €, 60 € για ένα Amazon Echo επίπεδο εισόδου, για να μην αναφέρουμε τις προσφορές που μειώνουν τις τιμές τους σε περίπου € 30, ή ακόμη και προσφέρουν στον ομιλητή από ένα συγκεκριμένο ποσό αγοράς. Με λιγότερα χαρακτηριστικά από αυτούς τους κύριους ανταγωνιστές και πιθανώς υψηλότερη τιμή, θα είναι δύσκολο για το Djingo να κερδίσει.

Πηγή: Satellifax