Η Orange ανακοινώνει την πώληση μέρους των ινών και των κινητών δικτύων της

Η Orange ανακοινώνει την πώληση μέρους των ινών και των κινητών δικτύων της

Η Orange θα πουλήσει μέρος των δικτύων ινών και κινητής τηλεφωνίας της. Κατά την παρουσίαση του νέου στρατηγικού σχεδίου «Engage2025», ο Stéphane Richard, Διευθύνων Σύμβουλος του κατεστημένου φορέα εκμετάλλευσης, ανέβασε το πέπλο στα έργα του ομίλου. Η Orange συγκεκριμένα θα δημιουργήσει οντότητες αφιερωμένες στη διαχείριση των πύργων του δικτύου της και θα πουλήσει έως και τέσσερα εκατομμύρια υποδοχές FFTH για να ενισχύσει την ανάπτυξη του δικτύου ινών της.

πορτοκαλί

Για τις υποδομές FTTH, η Orange θα συνεχίσει να επενδύει μόνη της, για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σε μέτρια πυκνές περιοχές (AMII) στη Γαλλία. Από την άλλη πλευρά, σε ορισμένες περιοχές η Orange μπορεί, ανάλογα με την ευκαιρία, να ενώσει τις δυνάμεις της με τους εταίρους » Η Stéphane Richard ανακοινώνει αυτήν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Αναλυτικά, η εταιρεία θα ξεκινήσει μια θυγατρική εταιρεία που ονομάζεται Orange Concessions το 2020, αναφέρει το Univers Freebox. Αυτή η θυγατρική ” θα συγκεντρώσει τα 4 εκατομμύρια καταστήματα των RIP (Δημόσια Πρωτοβουλία Δίκτυα) τοπικών αρχών και εκ των οποίων η Orange είναι παραχωρησιούχος ». Με την πώληση της διαχείρισης μέρους των υποδομών FFTH, η Orange ελπίζει να επιτύχει το 36 εκατομμύρια εγκαταστάσεις επιλέξιμες για ίνες το 2023.

Διαβάστε επίσης: Το πορτοκαλί θα αντικαταστήσει το χαλκό δίκτυο με οπτικές ίνες έως το 2030

Χάρη σε αυτήν τη θυγατρική, η Orange θα είναι σε θέση να “Κύριος” τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες, υπογραμμίζει ο Stéphane Richard. Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις οπτικές ίνες, ο ISP σκοπεύει να υπερασπιστεί το θρόνο του. Επιπλέον, η δημιουργία της θυγατρικής θα επιτρέψει στην Orange « να εκμεταλλευτούμε πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης ή ενοποίησης σε αυτήν την αγορά ».

Στο κινητό, Η Orange ανακοίνωσε τη δημιουργία του “TowerCos”, ειδικές οντότητες για τη διαχείριση των 40.000 πύργων δικτύου της στην Ευρώπη. Όπως η Bouygues Telecom, η Altice ή η Vodafone, η Orange θα δημιουργήσει αυτές τις οντότητες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το πρώτο TowerCos θα κυκλοφορήσει στην Ισπανία και τη Γαλλία από το 2020.

Τελικά, ο φορέας εκμετάλλευσης σχεδιάζει να ομαδοποιήσει τις οντότητές του σε European Towercos.“Είναι ένα όχημα που θα μας επιτρέψει έναν πιθανό ρόλο ενοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο” προσθέτει ο Stéphane Richard. Πριν από λίγες ημέρες, η Orange έκανε εκστρατεία για συγχώνευση τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

Πηγή: Freebox Universe