Η Orange ανακοινώνει την άφιξη των 10 Gb / s ινών, ένα χρόνο μετά το Free

Η Orange ψήφισε τον καλύτερο φορέα κινητής τηλεφωνίας του 2019, μπροστά από τους Bouygues, SFR και Free

Ο Πορτοκάλι αλλάζει γνώμη. Αφού θεώρησε ότι ήταν ακόμη εντελώς άχρηστο, ο κατεστημένος φορέας αναλαμβάνει την υποχρέωση να προσφέρει 10 Gb / s πακέτων ινών στους Γάλλους συνδρομητές του “σύντομα”. Παρά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το 2016, το FAI είναι ήδη ένα χρόνο πίσω από τον αντίπαλό του Free.

“Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να βιαζόμαστε να προσφέρουμε 10 Gb / s, προτιμούμε να παρέχουμε πραγματικά 1 Gb / s μάλλον, δεν πιστεύουμε ότι προσελκύουμε καταναλωτές έτσι και οι τρέχουσες χρήσεις καλύπτονται από τις ταχύτητες που προσφέρονται στο FTTH ” εκτιμάται ο Laurent Bénatar, επικεφαλής δικτύων στο Orange τον Ιούλιο του 2018, λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία του Freebox Delta.

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση, ο ISP είχε δώσει ακόμη ένα επίπεδο υπολογίζοντας ότι οι συνδρομητές δεν χρειάζονται πραγματικά μια τόσο γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ίδια ιστορία με την Bouygues Télécom, η οποία εξασφάλισε ότι “ση προσφορά 10 Gbit / s στους Γάλλους είναι πρόωρη ».

Με το νέο του κουτί, το Free είναι το πρώτο ISP που προσφέρει συνδρομή ινών 10 Gb / s στη Γαλλία. Η ομάδα διασφαλίζει ότι Το Freebox Delta μπορεί θεωρητικά να φτάσει τα 10 Gbit / s. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συνδρομητές δεν υπερβαίνουν τα 8 Gbit / s κατάντη. Για λόγους διαφάνειας, ο χειριστής της Xavier Niel αποφάσισε επίσης να μην υπόσχεται πλέον ταχύτητα 10 Gbit / s στους συνδρομητές ινών τον περασμένο Αύγουστο.

Ο πορτοκαλί έχει αλλάξει γνώμη

Ένα μετά την παρουσίαση του Freebox Delta, ο Orange εξέτασε επιτέλους τις προτεραιότητές του. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Engage25, το νέο στρατηγικό σχέδιο του ομίλου, ο Stéphane Richard, Διευθύνων Σύμβουλος του χειριστή, υποσχέθηκε να προτείνω “σύντομα” ταχύτητα 10 Gb / s στους συνδρομητές της, αναφέρει το Univers Freebox. Το πορτοκαλί υπόσχεται έτσι ” αυξημένη συνδεσιμότητα που θα βασίζεται σε δύο πυλώνες: ταχύτητες έως και 10 φορές πιο γρήγορες και νέες σχετικές υπηρεσίες ».

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πότε η Orange θα προσφέρει τις πρώτες συνδρομές ινών 10 Gb / s στη Γαλλία. Υπενθυμίζοντας, η εταιρεία είχε ήδη δοκιμάσει ίνες στα 10 Gbps κατάντη σε αρκετές γαλλικές πόλεις το 2016. Εκείνη την εποχή, η Orange είπε ότι ήθελε “Προβλέψτε τις χρήσεις του αύριο”. Το αύριο είναι προφανώς ” σύντομα “.

Πηγή: Freebox Universe