Η Orange έχει προσλάβει 178.000 πελάτες ινών και ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια συνδρομητές

Η Orange ανακοινώνει την πώληση μέρους των ινών και των κινητών δικτύων της

Η Orange πέτυχε ένα τρίτο τρίμηνο ρεκόρ στις fiber, συγκεντρώνοντας 178.000 νέους συνδρομητές, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 3,1 εκατομμύρια. Ο χειριστής μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα, τα οποία αποδεικνύουν εξαιρετική απόδοση όσον αφορά τις προσλήψεις σε σταθερές και κινητές συσκευές. Ο κύκλος εργασιών της στη Γαλλία είναι σε πτώση.

Μετά από ένα κουραστικό πρώτο τρίμηνο που είχε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη 19.000 νέων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, η Orange ανέκαμψε τα επόμενα δύο τρίμηνα. Ο χειριστής μόλις δημοσίευσε τα τριμηνιαία αποτελέσματα για το λογαριασμό τρίτου τριμήνου και ανακοινώνει 90.000 καθαρές πωλήσεις σε κινητό και 65.000 σταθερές ευρυζωνική σύνδεση, έναντι 61.000 και 41.000 αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.

Πορτοκαλί: 3,1 εκατομμύρια συνδρομητές FTTH στη Γαλλία

«Η σύγκλιση παραμένει ένας ισχυρός φορέας για απόκτηση: 83,5% των νέων συγκλίνων πελατών είναι νέοι σε σταθερές ή κινητές συσκευές» εξηγεί η Orange στην έκθεσή της. Όσον αφορά τις ίνες, ο χειριστής συνεχίζει την καλή του δυναμική με 178.000 συνδρομητές συγκεντρώθηκαν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2019, ένα ιστορικό ρεκόρ για το 3ο τρίμηνο. Το 2018, για παράδειγμα, η Orange είχε εγγράψει 158.000 νέους συνδρομητές FTTH. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, η Orange είχε στόλο 14,6 εκατομμυρίων πελατών συνδεδεμένων με ίνες και 3,1 εκατομμύρια πελάτες συνδέθηκαν αποτελεσματικά, αύξηση 34% και 29% αντίστοιχα.

Μεταξύ των 178.000 νέων συμβάσεων ινών, το 65% είναι νέοι πελάτες. Ο αερομεταφορέας ανακοινώνει επίσης ότι έχει καταγράψει περίπου 112.000 τερματισμούς στη σταθερή γραμμή το τρίτο τρίμηνο. Το ποσοστό τερματισμού κινητής τηλεφωνίας είναι 12,1%. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους για να μάθουμε ποιος είναι ο αντίκτυπος του νέου Livebox 5 στις προσλήψεις. Αυξάνει σημαντικά τις ταχύτητες των ινών με την υπόσχεση για καλύτερη κάλυψη και καλύτερη σταθερότητα WiFi, αλλά το Livebox 5 παραμένει απογοητευτικό συνολικά, ειδικά επειδή η Orange αύξησε ήσυχα την τιμή των σχεδίων της, μια κατάσταση που καταδίκασε η Χορωδία UFC-Que πριν από λίγες μέρες.

Τέλος, η Orange ανακοίνωσε μια ελαφρά διάβρωση της ανάπτυξής της στη Γαλλία από οικονομική άποψη. Ο κύκλος εργασιών της έχει μειωθεί κατά -0,4%. Η σύγκλιση, δηλαδή το κινητό και το Διαδίκτυο μαζί, καθιστούν δυνατό τον περιορισμό της θραύσης, καθώς λεπτομερώς, ο κύκλος εργασιών του κινητού από μόνος του έχει μειωθεί κατά -3,9% και ο κύκλος σταθερών μόνο κατά -6 %, στοιχεία για συνεχιζόμενη μετανάστευση συνδρομητών.

Πηγή: Πορτοκαλί