Η Oppo παρουσιάζει ένα smartphone με αισθητήρα φωτογραφιών selfie κάτω από την οθόνη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2019

Η Oppo εκμεταλλεύτηκε την παρουσίαση του Reno 3 Pro για να σηκώσει το πέπλο σε ένα νέο πρωτότυπο smartphone με έναν αισθητήρα φωτογραφίας selfie κρυμμένος κάτω από την οθόνη. Είναι προφανώς ένα πρωτότυπο λίγο πιο οριστικό από αυτό που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο. Όπως μπορούμε να δούμε από τις πολλές φωτογραφίες και τα βίντεο έναρξης που έχουν εμφανιστεί στο Twitter και το YouTube, ο αισθητήρας κάτω από την πλάκα φαίνεται λιγότερο ορατός. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Η Oppo ανέβασε επιτέλους το πέπλο στο πρώτο smartphone με έναν αισθητήρα φωτογραφιών κρυμμένο κάτω από την οθόνη αφής. Κατά τη διάρκεια της Shanghai MWC, η κινεζική μάρκα επέτρεψε ακόμη και σε μερικούς δημοσιογράφους να αναλάβουν το πρωτότυπο.

Στις αρχές Ιουνίου, η Oppo έχει πειράξει επανειλημμένα την άφιξη του πρώτου αισθητήρα φωτογραφιών κάτω από την οθόνη. Όπως ανακοίνωσε, ο κατασκευαστής παρουσίασε το πρώτο smartphone που είναι εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία, που ονομάζεται Κάμερα Κάτω Οθόνης (USC) στην εκπομπή MWC στη Σαγκάη. Οι συνάδελφοί μας από το Engadget μπόρεσαν να το προσεγγίσουν πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο, ακόμα στο στάδιο ανάπτυξης, για σύντομο κράτημα.

Η Oppo παρουσιάζει την πρώτη μπροστινή κάμερα που κρύβεται κάτω από την οθόνη

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η Oppo εξήγησε ότι α “Υψηλά διαφανές υλικό” χρησιμοποιήθηκε έτσι ” τουβελτίωση της μετάδοσης του φωτός μέσω της οθόνης ». Επιπλέον, ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος από τις άλλες μονάδες selfie που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Το τμήμα της οθόνης που καλύπτει το φακό είναι πλήρως λειτουργικό, λέει ο κατασκευαστής. Ο πίνακας αντιδρά στο άγγιγμα όπως οποιαδήποτε άλλη οθόνη.

“Oppo δεσμεύεται συνεχώς για καινοτομία τόσο σε επίπεδο προϊόντος όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο, προκειμένου να δημιουργήσει την πιο συναρπαστική και ολοκληρωμένη εμπειρία για τους χρήστες » εξηγεί ο Qiao Jiadong, διευθυντής προϊόντων στο OPPO. Η μάρκα το καθορίζει αυτόενσωματώνεται ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου στον μπροστινό αισθητήρα. ” Καθώς τα smartphone προσφέρουν όλο και περισσότερες δυνατότητες, οι χρήστες χρειάζονται όλο και περισσότερο μια μεγάλη και συναρπαστική οθόνη. Από το πλέγμα οθόνης, στη περιστρεφόμενη δομή, έως την τεχνολογία USC που ανακοινώθηκε σήμερα, το OPPO διερευνά την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ μιας λεπτής και ελαφριάς συσκευής και μιας οθόνης πλήρους οθόνης » καλωσορίζει τον διευθυντή.

Το Oppo διασφαλίζει ότι ο αισθητήρας φωτογραφίας είναι εντελώς αόρατος. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε την ενότητα σε μερικές φωτογραφίες λαμβάνονται από τον Engadget. Η παρουσία του παραμένει μάλλον διακριτική. Από την άλλη πλευρά, η Oppo αναγνωρίζει ότι η ποιότητα της φωτογραφίας των selfies μπορεί να μειωθεί με την παρουσία του πάνελ. Για να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία, η εταιρεία έχει αναπτύξει ειδικούς αλγόριθμους με σκοπό τη διόρθωση τυχόν βλαβών που ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη χρήση. Ο αλγόριθμος αφαιρεί το εφέ θολώματος και διορθώνει την ισορροπία λευκού.

Τελικά, η Oppo υπόσχεται “Μια ποιότητα ίση με τις συμβατικές συσκευές”. Στο Twitter, η μάρκα προκαλεί “Ζωντανές φωτογραφίες χωρίς εγκοπή ή ρυθμιστικό”. Το πρώτο smartphone που διαθέτει αυτή τη νέα τεχνολογία θα κυκλοφορήσει στην αγορά ” στο εγγύς μέλλον “, Υπόσχεται η Oppo. Ως υπενθύμιση, η Xiaomi θα κυκλοφορήσει επίσης ένα smartphone με κάμερα κάτω από την οθόνη τους επόμενους μήνες. Η Xiaomi θα φρυγανίσει την προτεραιότητα στον αντίπαλό του;

αισθητήρας smartphone oppo κάτω από την οθόνη
Πίστωση: Engadget
αισθητήρας smartphone oppo κάτω από την οθόνη
Πίστωση: Engadget
αισθητήρας smartphone oppo κάτω από την οθόνη
Πίστωση: Engadget
αισθητήρας smartphone oppo κάτω από την οθόνη
Πίστωση: Engadget

Πηγή: Engadget Κινέζικα