Η OPPO θα λανσάρει το πρώτο της έξυπνο ρολόι ΗΚΓ στο MWC 2020

Η OPPO θα λανσάρει το πρώτο της έξυπνο ρολόι ΗΚΓ στο MWC 2020

Ο κινεζικός γίγαντας OPPO ετοιμάζεται να ανακοινώσει πρώτο έξυπνο ρολόι. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η ανακοίνωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους, το οποίο έχει επιβεβαιώσει η ίδια η εταιρεία. Ενώ το MWC 2020 είναι πολύ κοντά και αντιπροσωπεύει το κύριο γεγονός αφιερωμένο στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών κινητής τηλεφωνίας, δεν θα εκπλαγούμε αν η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη (μαζί με το νέο πρωτόκολλο κοινής χρήσης που αναπτύχθηκε μαζί με το vivo και τη Xiaomi).

Το νέο smartwatch της εταιρείας θα παρουσιάσει ένα σχέδιο με ορθογώνια θήκη όπως το Xiaomi Mi Watch και το Apple Watch. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αντιπρόεδρος της Oppo, Brian Shen, δημοσίευσε κάποια σχόλια στο Weibo κατά την περίοδο που το Mi Watch έφτασε στο δρόμο του και επικρίθηκε για την ομοιότητά του με το Apple Watch Series 5. Σύμφωνα με το εκτελεστικό στέλεχος της εταιρείας, μια ορθογώνια θήκη είναι καλύτερη από μια κυκλική κλήση καθώς σας επιτρέπει να δείτε περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, είπε επίσης ότι ένα κυκλικό καντράν έχει καλύτερο σχεδιασμό καθώς μοιάζει περισσότερο με ένα παραδοσιακό ρολόι.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου έξυπνου ρολογιού OPPO δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση ακόμη και αν, σύμφωνα με φήμες, θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα για τη μέτρηση του ΗΚΓ. Με αυτήν τη λειτουργία, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς τους, ελέγχοντας τυχόν ανωμαλίες ή ακανόνιστους ρυθμούς.

Αυτό είναι ένα από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά των έξυπνων ρολογιών με έμφαση στην παρακολούθηση της υγείας. Η αγορά διαθέτει ήδη μερικά smartphone με πολλαπλά ΗΚΓ, μεταξύ των οποίων τα πιο δημοφιλή είναι τα Apple Watch Series 5, το Samsung Galaxy Active 2, το Withings Move ECG και το Amazfit Verge.

Για αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ότι παρόλο που το ΗΚΓ είναι ενδιαφέρον, το Oppo θα προσθέσει περισσότερη λειτουργικότητα στο πακέτο για να το κάνει πιο χρήσιμο και πιο καινοτόμο από τον ανταγωνισμό.

VIA FONTE