Η Oppo θα αναπτύξει τον πρώτο επεξεργαστή που ονομάζεται M1

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 20 Μαρτίου 2020 στις 10 ώρες 09 λεπτά

Όπως η Huawei, η Samsung και η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, η Oppo σκοπεύει να σχεδιάσει τα δικά της chipset εσωτερικά. Το πρώτο μοντέλο θα ονομάζεται M1. Δεν θα ήταν ένα πλήρες SoC, αλλά ένας αποκλειστικός συνεπεξεργαστής. Η δημιουργία αυτής της συνιστώσας θα ήταν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων γιουάν που η εταιρεία θα επενδύσει τα επόμενα τρία χρόνια.

Ένα πράγμα που έχουν κοινό Huawei, Apple και Samsung είναι ότι το Oppo δεν το κάνει. Οι τρεις εταιρείες αναπτύσσουν επεξεργαστές. Ακόμα και η Xiaomi το δοκίμασε πρόσφατα με το Surge S1 (του οποίου ο διάδοχος δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί). Η Oppo έχει δημιουργήσει σίγουρα τεχνολογίες για γρήγορη φόρτιση, όπως το VOOC (επί του παρόντος στην έκδοση 4.0). Ωστόσο, οι επεξεργαστές εξακολουθούν να λείπουν από το πάνελ των τεχνολογιών που έχουν δημιουργηθεί εσωτερικά. Θα πρέπει να συμβεί σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei θα προετοιμάσει ένα Kirin 1020 50% πιο γρήγορα από το Kirin 990 του Mate 30 Pro!

Ένα κινεζικό κατάστημα μέσων ενημέρωσης δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα ένα άρθρο στο περιθώριο της Ημέρας Inno που οργάνωσε η Oppo στο Σενζέν. Σε αυτό το άρθρο, λέγεται ότι ένας εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας εξομολογήθηκε έχουν αναλάβει την εσωτερική ανάπτυξη του πρώτου επεξεργαστή του. Δεν θα ήταν ένα πλήρες SoC παρόμοιο με το A13 της Apple, το Exynos της Samsung ή το Kirin της Huawei. Αντίθετα, θα ήταν ένας βοηθητικός συνεπεξεργαστής. Το καθήκον του θα ήταν επομένως μικρότερο. Η φύση του δεν αποκαλύπτεται. Μεταξύ των πιθανών υποθέσεων είναι ένα στοιχείο για μια προσαρμοσμένη ασύρματη σύνδεση (όπως το Apple W1, για παράδειγμα) ή ένας νευρωνικός συνεπεξεργαστής για τεχνητή νοημοσύνη.

Ένα στοιχείο για το οποίο έχει ήδη συζητηθεί

Το στοιχείο θα ονομάζεται M1, ένα όνομα που είχε ήδη διαρρεύσει στα τέλη Νοεμβρίου μετά την κατάθεση από την Oppo αυτού του σήματος στο EUIPO (ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας). Στο μητρώο του τελευταίου, γράφεται ότι Το M1 αναφέρεται σε ένα στοιχείο που θα εξοπλίσει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των smartphone. Τον περασμένο Αύγουστο, μια πρώτη φήμη ανέφερε ότι η Oppo ανέπτυξε μια ομάδα μηχανικών για να σχεδιάσει εξαρτήματα. Μια ομάδα της οποίας τα μέλη προέρχονταν από την Unisoc (πρώην Spreadtrum) και την MediaTek.

Διαβάστε επίσης: Exynos 1000: Η Samsung θα αναπτύξει ένα νέο SoC 5nm βασισμένο σε τυπικούς πυρήνες ARM

Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι υψίστης σημασίας για το Oppo. Όπως το VOOC Charge, η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, οι τεχνολογίες που δημιουργούνται εσωτερικά θεωρούνται ως τρόπος να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Τα πεδία έρευνας καλύπτουν την τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα, το 5G (και ακόμη και το 6G) ή ακόμα και τα Big Data. Ο Tony Chen (γνωστός και ως Chen MingYong στην αρχική του έκδοση), Διευθύνων Σύμβουλος της Oppo, ανέφερε την Inno Day ότι θα επενδύσει 50 δισεκατομμύρια γιουάν (6,4 δισεκατομμύρια ευρώ) σε έρευνα και ανάπτυξη τα επόμενα 3 χρόνια. Έργα που αφορούν λογισμικό και υλικό.

Πηγή: Tech.qq.com