Η Nvidia και η Asus λανσάρουν την πρώτη οθόνη παιχνιδιών GHz Sync 360Hz

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Nividia και Asus λανσάρουν την πρώτη οθόνη παιχνιδιών G-Sync 360 Hz: το Rog Swift 360. Υπόσχεται καθυστέρηση ρεκόρ 2,8 ms μεταξύ κάθε καρέ, για υποδειγματική ρευστότητα. Το ROG Swift 360 θα είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η τιμολόγηση.

Πίστωση: Nvidia

Εάν παίζετε ανταγωνιστικό FPS όπως το Apex Legends, το CS GO ή το OverWatch, γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι νεκροί του πολέμου δεν βρίσκονται στον ορισμό της οθόνης σας, αλλά στον ρυθμό ανανέωσης. Ποιος λέει ότι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης λέει περισσότερη ρευστότητα και ποιος λέει περισσότερη ρευστότητα λέει καλύτερος χρόνος αντίδρασης. Boom, βολές.

Εδώ και λίγα χρόνια, οι οθόνες για υπολογιστές και smartphone διατίθενται σε 120 Hz, 144 Hz ή 240 Hz. Σκεφτόμαστε συγκεκριμένα το Asus ROG Phone 2 για παράδειγμα και τον πίνακα 120 Hz. Οι Nvidia και Asus αποφάσισαν να ενώσουν τα αναγκάζει να προσφέρει την οθόνη παιχνιδιού ” το γρηγορότερο στον κόσμο » : το ROG Swift 360. Αυτό το πάνελ 24 ιντσών σε ορισμό Full HD εμφανίζει ρυθμό ανανέωσης 360 Hz. Οι δύο εταιρείες υπόσχονται ρευστότητα ρεκόρ 2,8 ms ανά εικόνα.

Διαβάστε επίσης: PS5 και Xbox Series – απόδοση σε μισό ιστό έναντι ενός Nvidia GeForce RTX 2080

G-Sync και Full HD, η θαυμάσια συνταγή για 360 Hz

Για να επιτύχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, οι δύο κατασκευαστές περιόρισαν τον ορισμό της οθόνης σε Full HD και την εξοπλίζουν με τεχνολογία G-Sync. Ως υπενθύμιση, το G-Sync είναι ένα είδος λειτουργικής μονάδας που παρεμβάλλεται μεταξύ της οθόνης και της κάρτας γραφικών και στην πραγματικότητα αντικαθιστά το scaler, την κάρτα που διαχειρίζεται την οθόνη. Συνήθως, η εμφάνιση των πλακιδίων ανανεώνεται με σταθερή ταχύτητα (για παράδειγμα 60, 120 ή 140 εικόνες ανά δευτερόλεπτο) που εκφράζεται σε hertz.

Ωστόσο, το G-Sync παρακάμπτει αυτήν την προκαθορισμένη ταχύτητα και βασίζεται στον αριθμό των εικόνων που αποστέλλονται από την κάρτα γραφικών. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, τα δάκρυα της εικόνας που σχετίζονται με την αναντιστοιχία μεταξύ της κάρτας γραφικών και του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης γίνονται κακή μνήμη. Η Nvidia και ο Asus θα κάνουν πολλές παρουσιάσεις και επιδείξεις του ταλέντου ROG Swift 360 κατά τη διάρκεια της CES 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας. Προς το παρόν, αυτή η οθόνη παιχνιδιών δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Θα πρέπει ωστόσο να ξεκινήσει ” αργότερα μέσα στο έτος » σε τιμή άγνωστη προς το παρόν.

Πηγή: The Verge