Η Nvidia αναδημιουργεί την προσγείωση του φεγγαριού Apollo 11 για να αναδείξει τη δύναμη της ανίχνευσης ακτίνων RTX

Phonandroid : actu Android et High-tech

Με αφορμή την 50ή επέτειο από την προσγείωση του φεγγαριού Apollo 11, η Nvidia αναπαράγει τη διάσημη σκηνή σε 100% τρισδιάστατη έκδοση που έχει την ιδιαιτερότητα να εκμεταλλευτεί την ακτινοβόληση σε πραγματικό χρόνο. Η απόδοση είναι εκπληκτικά ρεαλιστική και αναπαράγει γραμμικά το πρωτότυπο βίντεο της NASA που χρονολογείται από το 1969.

Η Nvidia δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να επαινέσει την επιδεξιότητα της τεχνολογίας GeForce RTX, η οποία χρησιμοποιεί ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο και τεχνητή νοημοσύνη για να σας δώσει 3D εικόνες που είναι πιο ρεαλιστικές από ποτέ. Για να γιορτάσουμε την 50ή επέτειο του η προσγείωση του φεγγαριού της αποστολής Apollo 11, η εταιρεία προσφέρει μια νέα λήψη για τη διάσημη σκηνή του Buzz Aldrin που κατεβαίνει μια σκάλα για να ενταχθεί στον Neil Armstrong σε σεληνιακό έδαφος.

Apollo 11: Το Nvidia αναδημιουργεί την προσγείωση του φεγγαριού με ίχνη ακτίνων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nvidia μας προσφέρει μια 100% τρισδιάστατη έκδοση της προσγείωσης του φεγγαριού Apollo 11. Αυτή τη φορά, ο στόχος ήταν να αναδείξουμε την πλατφόρμα. GeForce RTX και ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο. Η προσομοίωση που προκύπτει είναι μια γραφική επίδειξη που διαμορφώνει το φως του ήλιου σε πραγματικό χρόνο και παρέχει μια πολύ πιο ρεαλιστική κινηματική αναπαράσταση της καταγωγής του Buzz Aldrin στο σεληνιακό έδαφος.

Για να σχεδιάσει αυτό το demo, η ομάδα Nvidia μελέτησε προσεκτικά το περιβάλλον του σεληνιακού τοπίου, την πραγματική ανακλαστικότητα των διαστημικών στολών των αστροναυτών, αλλά και τη μεταλλική επιφάνεια του εκφορτωτή, καθώς και τις ιδιότητες της σκόνης και της σκόνης. την επιφάνεια της Σελήνης. Χάρη στην ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο, η εταιρεία μπόρεσε να προσομοιώσει τη σχετική θέση του ήλιου για να αναδημιουργήσει πολύ πιο ρεαλιστικές αντανακλάσεις φωτός σε οποιαδήποτε γωνία.

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω φαίνεται επίσης πιο εντυπωσιακό από τις παλιές εικόνες του τέλους της δεκαετίας του ’60. Αρκετά για να αφήσετε έδαφος για να αλέσετε τους υπερασπιστές των θεωριών συνωμοσίας σύμφωνα με τις οποίες ο Άνθρωπος δεν έχει ποδοπατήσει ποτέ στο έδαφος σεληνιακός.

Πηγή: Techcrunch