Η Nokia είναι ο πρωταθλητής των ενημερώσεων Android, μπροστά από τη Samsung

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Nokia είναι η εταιρεία κατασκευής smartphone που προσφέρει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις Android στα smartphone της, σύμφωνα με μια μελέτη. Η μάρκα βασίζεται πράγματι στο Android Stock και στο πρόγραμμα Android One. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη Samsung και μετά τη Xiaomi και τη Huawei.

Εάν η κάμερα και η αυτονομία των smartphone συχνά αναφέρονται ως τα κύρια επιχειρήματα που οδηγούν στην αγορά, είναι επίσης σημαντικό για πολλούς χρήστες να παρακολουθείται καλά το κινητό τους σε επίπεδο λογισμικού. Ο κατακερματισμός στο Android είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, αλλά ορισμένες μάρκες είναι πιο σοβαρές από άλλες όταν πρόκειται για την προσφορά ενημερώσεων στους χρήστες.

Η Nokia είναι ο κατασκευαστής smartphone που προσφέρει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Android

Και σύμφωνα με μια μελέτη Counterpoint, ο πρωταθλητής των ενημερώσεων Android είναι η Nokia. Το 96% των smartphone αυτής της μάρκας πουλήθηκαν από το τρίτο τρίμηνο του 2019 τροφοδοτήθηκε από το Android 9 Pie, το υπόλοιπο με το Android 8.1 Oreo. Δεν είναι πραγματικά έκπληξη. Η HMD, η ομάδα που αγόρασε το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia, αποφάσισε να πάει για το Android Stock, δηλαδή ότι τα smartphone της χρησιμοποιούν την καθαρή έκδοση του Android χωρίς επικάλυψη, η οποία απαιτεί λιγότερη δουλειά. Επιπλέον, πολλά μοντέλα αποτελούν μέρος του προγράμματος Android One.

Διαβάστε επίσης: Η ενημέρωση Android 9.0 Pie φτάνει στην πραγματικότητα πιο γρήγορα χάρη στα Treble και Android One

Στη συνέχεια, η Samsung βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με το 89% των κινητών τηλεφώνων να πωλούνται με το Android 9 Pie κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, το παρακάτω γράφημα υπογραμμίζει αυτό που είχαμε παρατηρήσει: ο κατασκευαστής δεν σχεδιάστηκε να αναβαθμίσει τα smartphone του σε Android 8.1 Oreo Οι ενημερωμένες συσκευές πήγαν κατευθείαν από 8.0 σε 9 και εκείνες που είχαν διακοπεί από την παρακολούθηση κολλήθηκαν στο 8.0. Η Xiaomi κλείνει το βάθρο.

Σημειώστε ότι η Google δεν είναι μέρος της μελέτης, αλλά δεν υπήρχε κανένα νόημα να πούμε ότι φυσικά είναι το νούμερο 1 στην παρακολούθηση λογισμικού. Το OnePlus, επίσης πολύ καλό, έχει ξεχαστεί. Ίσως επειδή δεν πωλεί αρκετά διαφορετικά μοντέλα smartphone. Γνωρίστε σε κάθε περίπτωση ότι η θυγατρική της Oppo είναι υποδειγματική στον τομέα. Επιπλέον, ορισμένοι OnePlus θα μπορούσαν να λάβουν την ενημέρωση Android 10 ταυτόχρονα με τα Pixels ή πολύ σύντομα.

εκδόσεις Android