Η Nissan αποφάσισε να εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα ντίζελ υπέρ υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Nissan επανεξετάζει τη στρατηγική της με φόντο δυσκολίες στην Ευρώπη: ο κατασκευαστής αποφάσισε να επανατοποθετηθεί σε υβριδικά και 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρώτο επίτευγμα θα ήταν τα νέα SUV Juke, X-Trail και Qashqai με υβριδική ισχύ και plug-in το 2020. Αλλά και 100% ηλεκτρικά οχήματα, ιδίως το Ariya, και μια νέα δευτερεύουσα επανάληψη του Leaf – αλλά σε πρώτη φορά στην Ιαπωνία.

Το νέο 2019 Nissan Juke PHEV / Credits: Nissan

Ας ξεκινήσουμε από μια παρατήρηση: οι πωλήσεις της Nissan είναι σχεδόν καθησυχαστικές στην Ευρώπη. Οι προβλέψεις για το 2019 ανακοινώνουν μείωση των πωλήσεων κατά 24% στην παλιά ήπειρο. Έτσι, για να αντιστραφεί η τάση, ο ιαπωνικός κατασκευαστής, που ανήκει σε ποσοστό άνω του 43% από τη Renault, αποφάσισε, σύμφωνα με την Automotive News, να τραβήξει για πάντα μια γραμμή στο ντίζελ, να αγκαλιάσει καλύτερα τους plug-in υβριδικούς κινητήρες και το 100% ηλεκτρικό. Η γκάμα των ευρωπαϊκών SUV θα ανανεωθεί τόσο με υβριδικά όσο και με plug-in μοντέλα.

Οι πρώτες σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν το 2020: θα πρέπει επομένως να δούμε νέες εκδόσεις των Juke και Qashqai σε ηλεκτρικούς κινητήρες με μπαταρία που επαναφορτίζονται κατά την επαναφόρτιση κουπονιών ή στο δίκτυο όπως τα κλασικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα – αλλά που έχουν το πρόσθετο μπόνους ενός βενζινοκινητήρας για να επεκτείνει την αυτονομία τους. Το σύστημα είναι το ίδιο με το Outlander PHEV σύμφωνα με το Automotive News, το οποίο διευκρινίζει ότι η Nissan συμμετείχε στη Mitsubishi το 2017.

Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε μια ιδέα του «τεχνικού φύλλου» τους: το Mitsubishi Outlander έχει πράγματι μπαταρία 13,8 kWh που της δίνει μια ηλεκτρική εμβέλεια περίπου 52 km. Καταναλώνει 1,9 λίτρα ανά 100 χλμ. Κατά τη χρήση της γεννήτριας βενζίνης. Σύμφωνα με την Automotive News, το Mitsubishi Outlander PHEV ήταν ένας από τους καλύτερους πωλητές στην αγορά το 2018 προτού αντικατασταθεί από την BMW 330e φέτος. Εξ ου και αυτή η επιλογή της Nissan για να επιστρέψει στον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Renault Zoe, Tesla Model 3, Nissan Leaf – η λίστα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία το 2019

Παρ ‘όλα αυτά, η ανάκτηση θα γίνει πρώτα από το premium τμήμα στην Ευρώπη. Όπως και η μελλοντική Ariya, η οποία θα πρέπει να ανταγωνίζεται με αυτοκίνητα όπως το Tesla Model Y με τιμή εκκίνησης περίπου 50.000 €. Στην Ιαπωνία, η Nissan σχεδιάζει επίσης μια μικρή ενημέρωση για το Leaf, οπότε όλα ενδέχεται να μην χαθούν για το τμήμα εισόδου, αν και πιθανότατα θα έρθει αργότερα για την Ευρώπη.

Πηγή: Automotive News