Η Nintendo αξιώνει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια από παράνομο ιστότοπο λήψης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nintendo έχει λάβει έναν ιστότοπο λήψης και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Αλλά αυτή τη φορά, το ποσό που απαιτείται από τον ιαπωνικό γίγαντα είναι πολύ σημαντικό.

Nintendo

Από τη δημιουργία του Ιστού (ή σχεδόν), Η Nintendo προσπάθησε συχνά να κλείσει ιστότοπους που προσφέρουν παράνομα παιχνίδια που μεταφέρονται στις κονσόλες της. Η εταιρεία πετυχαίνει συχνά, όπως φαίνεται από την αγωγή που κέρδισε η Nintendo εναντίον των ιστότοπων LoveROMs και LoveRETRO τον περασμένο Νοέμβριο, και η οποία είχε κοστίσει 12,23 εκατομμύρια δολάρια για τους προσβλητικούς ιστότοπους. Η Nintendo αποφάσισε να κάνει ένα χτύπημα με έναν άλλο ιστότοπο: RomUniverse.

Η Nintendo απαιτεί 2 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση εμπορικών σημάτων και 150.000 $ ανά παιχνίδι

Ο ιαπωνικός γίγαντας βιντεοπαιχνιδιών επομένως επιτίθεται στο RomUniverse αυτή τη φορά, ένας ιστότοπος που προσφέρει τη λήψη περισσότερων από 60.000 παιχνιδιών με τον πιο παράνομο τρόπο. Τα ROM δεν έχουν πρόσβαση: ο ιστότοπος λειτουργεί σε ένα σύστημα συνδρομής, το οποίο κοστίζει 30 $ ετησίως. Μπορείτε να βρείτε απολύτως τα πάντα εκεί, από παλιές επιτυχίες από την κονσόλα GBA έως τίτλους από το πρόσφατο Switch.

Διαβάστε επίσης: Nintendo: μηδενική ανοχή με τους πειρατές

Η Nintendo απαιτεί έως και 150.000 $ για κάθε εργασία προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και κοινοποιείται από τον ιστότοπο, ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθεί 2 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση εμπορικών σημάτων. Φυσικά, Η RomUniverse δεν έχει κανένα δικαίωμα στα παιχνίδια που μεταδίδονται στην πλατφόρμα της, κάτι που συνιστά παραβίαση του νόμου για την πίστη της μάρκας και για τα πνευματικά δικαιώματα.

Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών δεν θα έπρεπε να έχει πολύ πρόβλημα να κερδίσει την δικαστική υπόθεση και να κλείσει τον ιστότοπο. Νωρίτερα την εβδομάδα, η Nintendo κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με 5 από τους μεγαλύτερους ISP του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποκλείσει την πρόσβαση σε συνδέσμους που οδηγούν σε εναλλαγή λήψεων παιχνιδιών.