Η Nintendo έχει πουλήσει 3,3 εκατομμύρια Switch στη Γαλλία και υπερβαίνει τους στόχους της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η γαλλική εγκατεστημένη βάση του Nintendo Switch έφτασε τα 3,3 εκατομμύρια κονσόλες στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ξεπερνώντας τους στόχους της εταιρείας που βασίζονταν σε 3 εκατομμύρια μονάδες. Η κονσόλα θα ήταν επομένως παρούσα σε 1 στα εννέα γαλλικά νοικοκυριά. Η Nintendo πούλησε 1,25 εκατομμύρια Switch και Switch Lite πέρυσι, περίπου 14% περισσότερα από ό, τι το 2018.

Το Nintendo’s Switch απολαμβάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία παγκοσμίως. Και η Γαλλία προφανώς δεν αποτελεί εξαίρεση. Αφού πραγματοποιήσατε την καλύτερη κυκλοφορία στην ιστορία της Nintendo (911.000 αντίτυπα πουλήθηκαν σε μόλις 44 εβδομάδες, ξεπερνώντας το ρεκόρ Wii που είχε πουλήσει 703.000 μονάδες), βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων κονσόλας. Δίνοντας συνέντευξη σε δύο εθνικές εφημερίδες, τους Le Figaro και Le Monde, ο Philippe Lavoué, γενικός διευθυντής της Nintendo France, επιβεβαίωσε αυτήν την καλή απόδοση.

Διαβάστε επίσης: Nintendo Switch: 2 εκατομμύρια πωλήσεις στη Γαλλία, ένα κουτί από την κυκλοφορία του!

Έτσι, η ιαπωνική εταιρεία πούλησε 1,25 εκατομμύρια κονσόλες το 2019 στη γαλλική αγορά, ποσοστό 13,6% υψηλότερο από αυτό του 2018 (πωλήθηκαν 1,1 εκατομμύρια κονσόλες). Επομένως, η εγκατεστημένη βάση ανήλθε σε 3,3 εκατομμύρια κονσόλες από τις 31 Δεκεμβρίου 2019, ποσοστό 10% υψηλότερο από τον στόχο που έθεσε ο κατασκευαστής την ίδια ημερομηνία. Το 11% των γαλλικών νοικοκυριών και το 4,9% των Γάλλων είναι πλέον εξοπλισμένα με Switch ή Switch Lite. Το ντουέτο της κονσόλας ξεπέρασε τον όγκο πωλήσεων του Nintendo 3DS.

Διαβάστε επίσης: Διακόπτης Nintendo: η κονσόλα πωλείται καλύτερα από το Xbox One και το PS4!

Γιατί, φυσικά, η τελευταία φορητή κονσόλα από τη Nintendo, που κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνεται σε αυτό το σχήμα. Το αφεντικό της Nintendo France δεν περιγράφει λεπτομερώς την κατανομή μεταξύ του κλασικού Switch και του Switch Lite. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι η φορητή κονσόλα είναι η τρίτη κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία το 2019, μπροστά από το Xbox One. Είτε αυτό το βάθρο: ο διακόπτης στον αριθμό 1, ο αριθμός PS4 και ο διακόπτης Lite στον αριθμό 3.

10 από τα 20 παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις του 2019

Η επιτυχία της κονσόλας προφανώς επηρεάζεται από την πώληση παιχνιδιών. Η Nintendo France θα είχε σημειώσει αύξηση 40% στις πωλήσεις παιχνιδιών για αυτήν την κονσόλα το 2019. Το Switch θα αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των πωλήσεων παιχνιδιών, όλες οι κονσόλες σε συνδυασμό. Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο GfK, το Switch μονοπωλεί την κατάταξη του 2019 στις καλύτερες πωλήσεις παιχνιδιών στη Γαλλία (μόνο σε καταστήματα), με δέκα θέσεις στις είκοσι. Θα βρείτε σε αυτήν την κατάταξη Mario Kart 8 Deluxe, ακόμα αριθμός 1, Super Mario Party, Legend of Zelda Breath of the Wild, Luigi’s Mansion, Super Mario Maker 2, Link’s Awakening, Pokemon Sword / Shield, New Super Mario Bros U, Super Mario Οδύσσεια. Εν ολίγοις, μόνο αποκλειστικές άδειες.

Διαβάστε επίσης: Nintendo Switch: τα κορυφαία 10 παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις στην κονσόλα από την κυκλοφορία του

Ο διακόπτης συνεχίζει να πωλεί σε πολύ καλή τιμή. Μετά από αυτό το πολύ καλό τρίτο έτος μάρκετινγκ, η Nintendo France ελπίζει (χωρίς ωστόσο να το παραδεχτεί) ότι η κονσόλα (και όλες οι παραλλαγές της) θα υπερβεί το ρεκόρ του Wii που έχει πουλήσει περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε Γαλλία. Και δεν είναι αδύνατο. Ένα σημάδι είναι σαφές: το κοινό Switch είναι μεγαλύτερο από αυτό του Wii U ή 3DS. Σύμφωνα με τη Nintendo, Το 30% των παικτών Switch είναι γυναίκες. Θυμηθείτε ότι το Wii γνώρισε πολύ ισχυρή ανάπτυξη με το Wii Fit. Ο διακόπτης σέρνει επίσης αυτή την τάση Fitness με παιχνίδια όπως το Ring Fit Adventure που πούλησε 120.000 αντίτυπα, τοποθετώντας τον στην 22η θέση των καλύτερων πωλήσεων της χρονιάς.

Πηγή: Le Figaro