Η Microsoft υποστηρίζει την Huawei εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ και αντιμετωπίζει τον Donald Trump

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 59 λεπτά

Μέσω της φωνής του Μπράντ Σμιθ, Προέδρου νομικών υποθέσεων, η Microsoft παρουσιάζει την υποστήριξή της προς την Huawei στη σχέση μεταξύ της και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στάση του Ντόναλντ Τραμπ δεν αντιστοιχεί στον “τρόπο λειτουργίας της χώρας”. Ατμόσφαιρα.

Η σαπουνόπερα Huawei vs Trump δεν τελειώνει ποτέ. Ενώ το μέλλον του Android σε κινέζικα smartphone παραμένει αβέβαιο, η Microsoft βιάζεται να σώσει τον συνεργάτη της. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg Businessweek, ο Μπράντ Σμιθ, Πρόεδρος Νομικών Θεμάτων, έδωσε την πλήρη υποστήριξή του στην Huawei. Σύμφωνα με αυτόν, Τα κίνητρα του Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ ασαφή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μεταχείριση στον κινεζικό γίγαντα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ικανοποιημένος να πει ότι μια κινεζική εταιρεία που διευθύνεται από έναν πρώην εμπειρογνώμονα στρατιωτικής τεχνολογίας αποτελεί απειλή. Για τον Μπράντ Σμιθ, αυτή η εξήγηση είναι ανεπαρκής. Δηλώνει:

Συχνά, η απάντηση που λαμβάνουμε είναι, “Λοιπόν, αν ήξερες τι ξέραμε, θα συμφωνούσες μαζί μας.” Και η απάντησή μας είναι, «Τέλεια, δείξτε μας ό, τι ξέρετε, ώστε να μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας. Έτσι λειτουργεί αυτή η χώρα. “

Πιστεύει ότι η στάση του Ντόναλντ Τραμπ δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Σύμφωνα με αυτόν, “Ο μόνος τρόπος για τη διαχείριση της τεχνολογίας παγκοσμίως είναι να συνεργαστούν οι κυβερνήσεις”. Στη συνέχεια μεταφέρει την προσέγγιση του Αμερικανού προέδρου στην ξενοδοχειακή αγορά, τομέα στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε την περιουσία του. Δηλώνει:

Λέγοντας σε μια εταιρεία τεχνολογίας ότι μπορεί να πουλήσει προϊόντα, αλλά όχι να αγοράσει ένα λειτουργικό σύστημα ή μάρκες, είναι σαν να πείτε σε μια ξενοδοχειακή εταιρεία ότι μπορεί να ανοίξει τις πόρτες της, αλλά όχι να βάλει κρεβάτια στο δωμάτιό της. ξενοδοχείο ή φαγητό στο εστιατόριο του. Σε κάθε περίπτωση, θέτετε σε κίνδυνο την επιβίωση αυτής της επιχείρησης.

Huawei σε αβεβαιότητα

Ενώ το Mate 30 θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, η Huawei παραμένει σε χρόνο δανεισμού. Ακόμα υπό τον ζυγό των αμερικανικών κυρώσεων, ο κινεζικός γίγαντας δεν θα είναι σε θέση να κυκλοφορήσει τα νέα προϊόντα υψηλού επιπέδου με τις υπηρεσίες της Google. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος ανακοίνωσε ότι θα ήταν δυνατό να εγκαταστήσετε μόνοι σας το Play Store χρησιμοποιώντας έναν μικρό οδηγό που παρέχεται. Για την εμπειρία χρήσης, γνωρίζουμε καλύτερα.

Σε μια συνέντευξη με τον Spiegel Online, ο Richard Yu ήταν καθησυχαστικός, ακόμη και προσβλητικός. “Εάν οι περιορισμοί επιμένουν, θα χρησιμοποιήσουμε το δικό μας HarmonyOS για μελλοντικά προϊόντα, όπως το P40, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020 ″. Η μάρκα παρουσίασε πράγματι αυτό το καλοκαίρι το Harmony OS, το λειτουργικό του σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το Android. Ακριβώς σε περίπτωση…

Πηγή: Bloomberg