Η Microsoft υποβάλλει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συνδεδεμένο σταθμό εξοπλισμένο με pico-προβολέα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft έχει υποβάλει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν νέο συνδεδεμένο σταθμό. Ο κατασκευαστής θα μπορούσε να τον εξοπλίσει με έναν pico-προβολέα. Με αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες θα μπορούσαν να προβάλλουν περιεχόμενο απευθείας σε έναν τοίχο. Αρκετά για να ανταγωνιστείτε το Amazon και το Google;

Συντελεστές: Microsoft.
Invoke, το συνδεδεμένο ηχείο της Microsoft αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Harman Kardon

Δύσκολο να βρεις θέση στην αγορά για συνδεδεμένους σταθμούς. Η κυριαρχία της Google, με το Google Nest και το Google Home Max για να αναφέρουμε μερικά, και η Amazon με το Echo Input Portable, μεταξύ άλλων, είναι αναμφισβήτητη. Στην πραγματικότητα, πρέπει να έχετε καλές ιδέες προτού κάνετε τους ώμους με αυτούς τους δύο γίγαντες στον τομέα των συνδεδεμένων ηχείων. Και η Microsoft φαίνεται να έχει ένα.

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε πρόσφατα από τον κατασκευαστή, η Microsoft εργάζεται επί του παρόντος σε ένα νέο συνδεδεμένο ηχείο με μάλλον πρωτότυπο χαρακτηριστικό. Πράγματι, η συσκευή θα μπορούσε να είναι εξοπλισμένη με έναν προβολέα pico. Με αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες θα μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο απευθείας σε τοίχο ή καμβά. Ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά πρακτικό, αν μόνο για βιντεοδιάσκεψη, για παράδειγμα ή για την εύκολη προβολή βίντεο Youtube σε ολόκληρη την οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Ο Βοηθός Google έρχεται στο Xbox One, δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Αυτό το έργο μπορεί πράγματι να αποδειχθεί πολλά υποσχόμενο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η εταιρεία Redmond ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές της. Η πολυεθνική έχει πολύ μικρή εμπειρία στην ανάπτυξη συνδεδεμένων ηχείων. Το 2018, η Microsoft ξεκίνησε το Invoke, ένα συνδεδεμένο ηχείο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη μάρκα Harman Kardon. Ήταν εξοπλισμένη με την Cortana, τον έξυπνο βοηθό της Microsoft.

Δυστυχώς τα ελαττώματα και οι αδυναμίες της Cortana βελτιώθηκαν από το Invoke. Υπενθυμίζοντας, η εταιρεία καταργεί την κυκλοφορία της Cortana. Από τον Φεβρουάριο του 2020, ο έξυπνος βοηθός δεν θα είναι πλέον διαθέσιμος σε iOS και Android. Ωστόσο, η Microsoft μπορεί να έχει μάθει από αυτές τις αποτυχίες. Η εταιρεία κάλεσε ξανά τον Harman Kardon να αναπτύξει αυτό το συνδεδεμένο ηχείο με pico-προβολέα. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, αυτό είναι μόνο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και τίποτα δεν λέει ότι αυτή η συσκευή θα κυκλοφορήσει κάποια μέρα.

Πηγή: ubergizmo