Η Microsoft συνιστά να μην αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft δεν συνιστά στους χρήστες να αλλάζουν περιοδικά τον κωδικό πρόσβασής τους. Τώρα, η αμερικανική εταιρεία μας ενθαρρύνει αντί να επιλέξουμε έναν καλό κωδικό πρόσβασης και να τον χρησιμοποιήσουμε μακροπρόθεσμα. Η Microsoft φοβάται ότι ένας χρήστης που αλλάζει συχνά τον κωδικό πρόσβασής του θα καταλήξει να επιλέξει έναν κωδικό που είναι πολύ απλός ή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια άλλου λογαριασμού.

Η τακτική αλλαγή κωδικού πρόσβασης είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια του υπολογιστή, η Microsoft εισάγει μια σημείωση που προορίζεται για διαχειριστές ενός οργανισμού του Office 365. Σε γενικές γραμμές, συνιστούμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, ώστε να μην τον έχει κάποιος χάκερ. ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε. Για τη Microsoft, είναι εντελώς άχρηστο.“Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο σχεδόν πάντα χρησιμοποιούν διαπιστευτήρια μόλις τα θέσουν σε κίνδυνο Η Microsoft τονίζει.

Διαβάστε επίσης: εδώ είναι 50 κωδικοί πρόσβασης που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε

Η Microsoft παρέχει συμβουλές σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης

Εξάλλου, ” Οι απαιτήσεις λήξης κωδικού πρόσβασης είναι πιο επιζήμιες από την ποιότητα » γράφει η Microsoft. Αυτή η παλιά συνήθεια μπορεί στην πραγματικότητα να ωθήσει τους χρήστες μεταβείτε σε έναν μη ασφαλή κωδικό πρόσβασης μετά από αρκετές αλλαγές. “Αυτές οι απαιτήσεις επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν προβλέψιμους κωδικούς πρόσβασης, αποτελούμενους από διαδοχικές λέξεις και αριθμούς που σχετίζονται στενά μεταξύ τους.” προειδοποιεί την εταιρεία. Εν ολίγοις, εάν έχετε ήδη επιλέξει έναν καλό κωδικό πρόσβασης, διατηρήστε τον και συνεχίστε να τον χρησιμοποιείτε.

Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας είναι μία από τις λίγες κακές συνήθειες που έχει επισημάνει η Microsoft. Στην ανάρτησή του, ο γίγαντας πληροφορικής συμβουλεύει επίσης τους διαχειριστές να μην απαιτούν κωδικοί πρόσβασης που είναι πολύ μεγάλοι ή με ειδικούς χαρακτήρες. Εάν οι επιλεγμένοι κωδικοί είναι πολύ περίπλοκοι ή περίπλοκοι, οι χρήστες κινδυνεύουν να τους γράψουν σε ένα κομμάτι χαρτί ή να χρησιμοποιήσουν προκαθορισμένα διαγράμματα για να τα συνθέσουν.

Πηγή: Microsoft