Η Microsoft παρουσιάζει ένα μέσο αποθήκευσης γυαλιού ανθεκτικό σε μικροκύματα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Νοεμβρίου 2019 στις 23 ώρες και 59 λεπτά

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε ένα εντελώς νέο είδος μέσου που μπορεί να αποθηκεύσει έναν εντυπωσιακό όγκο δεδομένων. Πάχος μόνο 2 mm, αυτό το στήριγμα χαρακτηρίζεται από το υλικό που χρησιμοποιείται: γυαλί. Και εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να χωρέσει πάνω από 75 GB δεδομένων, προσφέρει επίσης απαράμιλλη ισχύ.

Τι θα συμβεί σε μερικές δεκαετίες σε όλα αυτά τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης που η κινηματογραφική βιομηχανία έχει δημιουργήσει για περισσότερο από έναν αιώνα; Εάν κάποιοι αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας της αποκατάστασης και της ψηφιοποίησης, άλλοι μαθαίνουν στον αρχικό τους κύλινδρο στα ράφια και είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν. Η Microsoft, η οποία συνεργάζεται με την Warner, μπορεί να έχει μια λύση δημιουργώντας έναν γυάλινο δίσκο με αυξημένη μακροζωία.

Η Microsoft αποθηκεύει περισσότερα από 75 GB δεδομένων σε γυάλινα μέσα

Ονομάζεται “Project Silica”, η υποστήριξη που μόλις αποκάλυψε η Microsoft έχει τη μορφή ενός μικρού γυάλινου παραλληλεπίπεδου διαστάσεων 7,5 x 7,5 x 2 mm.

Τα δεδομένα καταγράφονται στα μέσα μέσω ενός υπέρυθρου λέιζερ και ενός συστήματος 3D pixel που ονομάζεται voxels. Αυτή η τεχνική επιτρέπει την εγγραφή πολύ περισσότερων πληροφοριών από ό, τι σε DVD ή Blu-Ray, ειδικά επειδή η υποστήριξη της Microsoft προσφέρει τα μέσα για να εργαστεί σε μεγάλο αριθμό επιπέδων, όπου τα μέσα που αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν το κάνουν. περιέχουν μόνο δύο.

Διαβάστε επίσης: Το 22% των φωτογραφιών στο smartphone σας καταλαμβάνει περιττό χώρο

Εκτός από την χωρητικότητα αποθήκευσης, αυτή η υποστήριξη επωφελείται επίσης από ένα άλλο πλεονέκτημα: την αντίσταση και την αντοχή της. Για να δοκιμάσει το σύστημά του, η Microsoft τον υπέβαλε σε διάφορους τύπους βασανιστηρίων: μαγείρεμα σε πολύ ζεστούς φούρνους, φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά, βυθισμένο σε βραστό νερό και ακόμη και ξύσιμο χρησιμοποιώντας χαλύβδινο μαλλί. . Η συσκευή αποθήκευσης βγήκε ανέπαφη. Η Microsoft αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι το μέσο δεν είναι άφθαρτο και ότι μπορεί να σπάσει με ένα σφυρί, για παράδειγμα.

Και για να αποδείξει την χωρητικότητα του έργου της, η Microsoft ηχογράφησε στο δίσκο της ολόκληρη την ταινία Superman, αυτή από το 1978. Η ταινία αποθηκεύτηκε σε ένα αρχείο 75,6 GB, το οποίο εξακολουθεί να απαιτεί 74 επίπεδα. σε νέα μέσα Microsoft. Το φιλμ μεγάλου μήκους μπορεί να αναπαραχθεί χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φωτός που προβάλλεται στο γυαλί και μια ανάλυση των προκύπτοντων αντανακλάσεων. Φυσικά, απέχουμε πολύ από τη Western Digital, η οποία σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν σκληρό δίσκο δεδομένων 40 TB έως το 2025. Αλλά ο στόχος της Microsoft είναι εντελώς διαφορετικός: να κάνουμε τα πιο πολύτιμα δεδομένα πιο ανθεκτικά, και ιδίως τα έργα του 7ου τέχνη, τραπεζικά δεδομένα ή δεδομένα από τον ιατρικό κόσμο.

Πηγή: Ποικιλία