Η Microsoft κατάσκοψε επίσης τις συσκευές αναπαραγωγής Xbox

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft, η οποία έχει ήδη κατηγορηθεί ότι κάνει τους ανθρώπους να ακούνε κλήσεις Skype και συνομιλίες μέσω της Cortana, επίσης κατάσκοψε σε συσκευές αναπαραγωγής Xbox που χρησιμοποίησαν το Cortana ή το Kinect. Η εταιρεία Redmond ισχυρίζεται ότι έχει τερματίσει αυτό το πρόγραμμα πριν από αρκετούς μήνες και ότι δεν σκοπεύει να το ξαναρχίσει. Μια άλλη διαμάχη μετά τις υποθέσεις του Βοηθού Google, Amazon Alexa και Apple Siri.

Η Microsoft πλήρωσε τις υπηρεσίες των εργολάβων των οποίων η αποστολή ήταν να ακούσει τις συνομιλίες των χρηστών του Xbox, αναφέρει η Motherboard. Η κονσόλα έπρεπε να ηχογραφήσει φωνητικές εντολές μόνο αφού οι παίκτες έλεγαν τις λέξεις-κλειδιά “Xbox” ή “Hey Cortana”. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της εταιρείας Redmond ισχυρίζονται ότι άκουσαν επίσης αρχεία ήχου που ανακτήθηκαν όταν το Xbox μπορούσε να ελεγχθεί μέσω φωνητικών εντολών με το σύστημα Kinect.

Xbox: Η Microsoft άκουσε παίκτες μέσω του Kinect και στη συνέχεια της Cortana

Πηγές στο Motherboard εξηγούν ότι δεν ήταν ασυνήθιστο να λαμβάνουν φωνητικά δείγματα που δεν θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί σε επεξεργασία. Σύμφωνα με αυτούς, αυτό δεν ήταν απαραίτητα εθελοντικό εκ μέρους της Microsoft και φαίνεται ότι οι παίκτες ενεργοποίησαν κατά λάθος την ηχογράφηση, η οποία στη συνέχεια στάλθηκε στους διακομιστές της αμερικανικής ομάδας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το είδος συμβάντος θα είχε μειωθεί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει.

«Σταματήσαμε να ελέγχουμε οποιοδήποτε φωνητικό περιεχόμενο που έχει εγγραφεί μέσω του Xbox για σκοπούς βελτίωσης προϊόντων πριν από αρκετούς μήνες, επειδή δεν πιστεύαμε πλέον ότι ήταν απαραίτητο και δεν έχουμε σχέδια να επαναλάβουμε αυτές τις κριτικές. “, διαβεβαίωσε έναν εκπρόσωπο στα μέσα ενημέρωσης. «Μερικές φορές εξετάζουμε έναν χαμηλό όγκο εγγραφών φωνής που αποστέλλεται από έναν χρήστη του Xbox σε έναν άλλο όταν αναφέρεται ότι μια ηχογράφηση παραβίασε τους όρους υπηρεσίας μας και πρέπει να διερευνήσουμε. Αυτό γίνεται για την ασφάλεια της κοινότητας Xbox και αναφέρεται σαφώς στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Xbox », αυτός προσθέτει.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Microsoft ανακοίνωσε την εγκατάλειψη της Cortana εγγενώς στο Xbox One. Οι παίκτες δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του έξυπνου βοηθού μέσω ακουστικών, για παράδειγμα. Ωστόσο, η ικανότητα Cortana μέσω της εφαρμογής Android, iOS ή Windows είναι ακόμα διαθέσιμη. Σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την κονσόλα, να ρυθμίσετε την ένταση, να ξεκινήσετε παιχνίδια ή εφαρμογές, να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης … Για σχεδόν ένα χρόνο, ήταν επίσης δυνατό να επιτευχθούν όλα αυτά στο Xbox One μέσω του Amazon Alexa skill.

Η Microsoft κατηγορείται ήδη για κατασκοπεία στις κλήσεις Skype

Πρόσφατα, η Motherboard κατηγορούσε ήδη τη Microsoft ότι παρακολουθεί τις συνομιλίες του Skype. Εδώ και πάλι, οι υπεργολάβοι, που εργάζονται συχνότερα από τα σπίτια τους, έλαβαν αρχεία ήχου από την εταιρεία Redmond και έπρεπε να τα μεταγράψουν και να τα μεταφράσουν για τις φωνητικές κλήσεις που ξεκίνησαν με το εργαλείο μετάφρασης. Η Microsoft κατέστησε σαφές στις συνθήκες της ότι αυτές οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αναλυθούν, αλλά χωρίς να ενημερώσει τους χρήστες ότι ήταν άνθρωποι και όχι ρομπότ που άκουγαν.

Παρά τη διαμάχη, η Microsoft θα συνεχίσει να ακούει συνομιλίες Skype. Η εταιρεία Redmond απλώς αναθεώρησε τους όρους παροχής υπηρεσιών σε απάντηση της υπόθεσης, διευκρινίζοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν ορισμένες φωνητικές κλήσεις (και αιτήματα που υποβλήθηκαν στην Cortana). «Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μας για αυτούς τους σκοπούς περιλαμβάνει τόσο αυτοματοποιημένες όσο και μη αυτόματες (ανθρώπινες) μεθόδους επεξεργασίας. (…) Εξετάζουμε με μη αυτόματο τρόπο τα σύντομα αποσπάσματα κώδικα ενός μικρού δείγματος φωνητικών δεδομένων. Έχουμε λάβει μέτρα για να τα κάνουμε ανώνυμα για να βελτιώσουμε τις φωνητικές υπηρεσίες μας, όπως αναγνώριση και μετάφραση », τώρα δείχνει την αμερικανική ομάδα, η οποία καθορίζει ότι οι υπεργολάβοι πρέπει να τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Βοηθός Google, Amazon Alexa και Apple Siri

Τις τελευταίες εβδομάδες, κάθε μεγάλη ομάδα τεχνολογίας των ΗΠΑ που αναπτύσσει έναν δημοφιλή βοηθό φωνής έχει εντοπιστεί για παρόμοια γεγονότα. Η Amazon δεν έχει αλλάξει τις συνήθειές της με την Alexa και θα συνεχίσει να ακούει συνομιλίες. Ωστόσο, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για να απενεργοποιήσετε την επιλογή και να αποτρέψετε την ακρόαση της Amazon από εσάς (Ρυθμίσεις> Alexa και τα προσωπικά σας στοιχεία> Διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα σας βοηθούν στη βελτίωση της Alexa> Βοηθήστε στη βελτίωση των υπηρεσιών Amazon και αναπτύξτε νέες δυνατότητες).

Πριν από αυτό, οι εταιρείες Mountain View και Cupertino έπρεπε να αντιδράσουν σε παρόμοιες κατηγορίες. Η Google και η Apple ανακοίνωσαν στη συνέχεια να σταματήσουν να ακούνε συνομιλίες μέσω του Assistant και του Siri. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, είναι προσωρινή αναστολή και και οι δύο ομάδες σκοπεύουν να συνεχίσουν τις συνήθειές τους. Η Apple υπόσχεται στη Siri μια επιλογή να αρνηθεί να την ακούσει, όπως η Amazon με την Alexa.

Οι προθέσεις της Google ως προς αυτό δεν είναι ακόμη σαφείς. Η διαρροή δεδομένων των συνομιλιών περισσότερων από 1.000 χρηστών στη Γερμανία τον ανάγκασε να θέσει το πρόγραμμά του σε αναμονή σε όλη την Ευρώπη για μια περίοδο τριών μηνών. Δεν ξέρουμε αν θα ξαναρχίσει σαν να μην είχε συμβεί τίποτα τότε ή αν η εταιρεία θα επιτρέψει την απενεργοποίηση της πιθανότητας να αναλυθούν οι συζητήσεις μας από ανθρώπους.

Πηγή: Μητρική πλακέτα