Η Microsoft εφηύρε μια αναδιπλούμενη οθόνη που δεν θα σπάσει μετά από 24 ώρες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft έχει εφεύρει ένα νέο αναδιπλούμενο σύστημα οθόνης και μεντεσέ που έχει σχεδιαστεί για να είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τις λύσεις που προσφέρει μέχρι τώρα ο ανταγωνισμός, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Huawei και Royole. Ο μηχανισμός μεντεσέ βασίζεται σε μια πιο έξυπνη ευέλικτη σχεδίαση, καθώς προστατεύει καλύτερα την οθόνη από τη σκόνη ενώ φαίνεται ευκολότερη στην κατασκευή.

Βρίσκετε ότι τα αναδιπλούμενα smartphone που προσφέρονται από τη Samsung και σύντομα από την Huawei είναι πολύ ακριβά και πολύ εύθραυστα; Η Microsoft εργάζεται για μια ενδιαφέρουσα λύση. Γνωρίζουμε ότι η εταιρεία Redmond ενδιαφέρεται εδώ και πολύ καιρό για αναδιπλούμενες οθόνες – πιστώνεται ιδιαίτερα με το έργο της εκτόξευσης ενός υπολογιστή Surface, ή ακόμα και ενός είδους smartphone, εξοπλισμένου με αυτήν την τεχνολογία.

Η Microsoft καινοτομεί στο νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft φαίνεται να δείχνει έναν ενδιαφέροντα νέο τρόπο επίλυσης δύο προβλημάτων ταυτόχρονα: την ευθραυστότητα του περίπλοκου μηχανισμού των μεντεσέδων των πτυσσόμενων οθονών και το κόστος τους που καθιστά την τελική τιμή του προϊόντος ιδιαίτερα υψηλή. Αντί να επανασχεδιάσουμε ένα ευαίσθητο σύστημα άρθρωσης πολλαπλασιάζοντας τα μέρη, ο σχεδιασμός που περιγράφεται από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft φαίνεται να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ευέλικτη τεχνολογία μηχανισμού.

Με άλλα λόγια, το γεγονός του σχεδιασμού ενός εξαρτήματος που μπορεί να κατασκευαστεί σε μειωμένο αριθμό εργασιών, είτε με έγχυση, χύτευση είτε με τρισδιάστατη εκτύπωση. Αναλυτικά, παρόλα αυτά, εντοπίζουμε τουλάχιστον 4 στοιχεία: την εύκαμπτη οθόνη, ένα παραμορφώσιμο στοιχείο ακριβώς κάτω από την πτυχή της οθόνης, εξοπλισμένο με κοιλότητες που μπορούν να γεμίσουν ή να αδειάσουν με ένα υγρό (αέρας ή άλλο πράγμα, αλλά φαίνεται πιο λογικό να ακουμπάμε μόνο για αέρα σε αυτό το σημείο) για να υιοθετήσουμε ένα κατάλληλο σχήμα και να αποτρέψουμε την οθόνη να λυγίσει σε πολύ αιχμηρή γωνία.

Υπάρχουν επίσης δομικά στοιχεία και στις δύο πλευρές, στη συνέχεια μια εξωτερική δομή που περιέχει το σύνολο. Όταν η οθόνη διπλώνεται, τα δομικά στοιχεία και στις δύο πλευρές τσιμπάνε το παραμορφώσιμο στοιχείο, οι κοιλότητες των οποίων παραμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε η αναδίπλωση να πραγματοποιείται στην οθόνη με ελεγχόμενο τρόπο. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φέρει ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019, οπότε φαίνεται ακόμη λίγο πολύ πρόσφατο για να βρεθεί σε ένα προϊόν που εμπορεύεται.

Για όσους ενδιαφέρονται, η ευέλικτη τεχνολογία μηχανισμού είναι ένας ακμάζων τομέας μηχανικής. Το πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι φυσικά, σας είπαμε, τα πλεονεκτήματά της όσον αφορά το κόστος και την κατασκευή. Αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά ορισμένων πλαστικών υλικών, είναι επίσης δυνατό να προβλεφθεί η διάρκεια ζωής αυτών των μηχανισμών. Επιπλέον, αυτός ο πολύ απλούστερος σχεδιασμός θα πρέπει να διευκολύνει τον στόχο της αποφυγής απόθεσης σκόνης στον μηχανισμό – ενώ ταυτόχρονα θα επανενεργοποιήσει την επίδρασή τους στον τελευταίο εάν συμβαίνει παρά τα πάντα.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Surface Phone – μάθετε πώς θα λειτουργεί η αναδιπλούμενη οθόνη του!

Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Engadget