Η Microsoft επιβεβαιώνει την τελευταία έκδοση του επεξεργαστή υπερφόρτωσης των Windows 10

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 9 ώρες και 10 λεπτά

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε μια σειρά επιδιορθώσεων αφιερωμένων στα Windows 10 στην έκδοση 1903. Μετά την εγκατάσταση του πακέτου KB4512941, ωστόσο, πολλοί χρήστες σημείωσαν μια ασυνήθιστα υψηλή χρήση πόρων επεξεργαστή. Η Microsoft αναγνωρίζει το λάθος της και υπόσχεται να το διορθώσει.

Το αναφέραμε πριν από δύο ημέρες: την τελευταία ενημέρωση του Windows 10 επηρεάζεται από ένα παράξενο σφάλμα, το οποίο υπερφορτώνει τη χρήση της CPU κατά 30-40%. Το πρόβλημα προφανώς σχετίζεται με το εκτελέσιμο SearchUI.EXE, μια διαδικασία που Κορτάνα. Η χρήση μνήμης επηρεάζεται επίσης, καθώς το σύστημα χρησιμοποιεί πάνω από 40% μνήμη RAM. Τι οδηγεί σε μεγάλες δυσκολίες σε καθημερινή βάση, ειδικά σε μικρές διαμορφώσεις. Σε ένα tweet που είναι μάλλον τσιγκούνη με λεπτομέρειες, η Microsoft αναγνωρίζει το πρόβλημα με το πακέτο KB4512941 και υπόσχεται να το επιδιορθώσει με μια μελλοντική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος.

Επαναλαμβανόμενα σφάλματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Windows 10 υπέστησαν μεγάλα σφάλματα λόγω μιας ενημέρωσης. Από την πρώτη κυκλοφορία του το 2015, τα Windows 10 έχουν συσσωρεύσει προβλήματα με τη σταθερότητα, την εγκατάσταση ή την εκκίνηση. Τον περασμένο Ιούνιο, η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος του 1903 προκάλεσε τεράστια επιβράδυνση τη στιγμή του τερματισμού. Στη συνέχεια, η Microsoft έπρεπε να αναπτύξει επειγόντως μια ενημέρωση κώδικα.

Ενώ περιμένετε να επιλυθεί η κατάσταση όσον αφορά τη χρήση της CPU, είναι πάντα δυνατό να απεγκαταστήσετε το προσβλητικό πακέτο προχωρώντας ως εξής: μεταβείτε στο κουμπί Αρχή Windows 10 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις. Τότε κατευθυνθείτε προς Ενημέρωση και ασφάλειακαι μετά κάντε κλικ Ενημερωμένη έκδοση για Windows. Στη συνέχεια, ορίστε την επιλογή Προβολή ιστορικού ενημερώσεων. Τέλος κάντε κλικ στο Απεγκαταστήστε ενημερώσεις. Εκεί θα πρέπει να βρείτε την αθροιστική ενημέρωση για τα Windows 10 Έκδοση 1903 (Πακέτο KB4512941). Κάντε διπλό κλικ πάνω του για απεγκατάσταση από το σύστημα.

Πηγή: Neowin