Η Microsoft εγκαινιάζει το Surface Duo, ένα smartphone Android διπλής οθόνης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Οκτωβρίου 2019 στις 23 ώρες 19 λεπτά

Ενώ πιστεύαμε ότι οι ανακοινώσεις της Microsoft σήμερα θα ήταν συνηθισμένες (Surface Laptop 3, Surface Pro 7 κ.λπ.), ο γίγαντας του Redmond δημιούργησε μια έκπληξη ανακοινώνοντας το Surface Neo, ένα tablet με δύο οθόνες. Και η συσκευή υπάρχει σε μια δεύτερη έκδοση, που ονομάζεται Surface Duo, η οποία είναι πολύ μικρότερη. Ναι, το έχετε διαβάσει σωστά: Η Microsoft κυκλοφορεί πραγματικά ένα νέο smartphone και εκτελεί Android.

ο Τηλέφωνο Surface Duo είναι πιθανώς η συσκευή που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη διάσκεψη της Microsoft. Δεν περιμέναμε πια αυτό το πεδίο, μετά την εγκατάλειψή του από το Windows Phone / Windows 10 Mobile πριν από μερικά χρόνια. Αλλά τώρα η Microsoft επιστρέφει στην αγορά smartphone παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο που τρέχει σε Android. Τώρα καταλαβαίνουμε καλύτερα γιατί η Microsoft έκανε την αυτοκριτική της και χλευάζει ανοιχτά το Windows Phone πριν από λίγες ημέρες.

Ένα smartphone Android, αλλά θυμίζει το περιβάλλον της Microsoft

Το τηλέφωνο Surface Duo είναι πραγματικά κατασκευασμένο από δύο αντιπαρατιθέμενες οθόνες, οι οποίες μπορούν να περιστραφούν 360 °. Κατά συνέπεια, είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσετε είτε σε λειτουργία tablet, είναι σε λειτουργία οθόνης πλάτης-πλάτης. Ο χρήστης έχει την επιλογή: κάθε μία από τις δύο οθόνες μπορεί να εκκινήσει δύο διαφορετικές εφαρμογές ή να χειριστεί τη συσκευή σε οριζόντια λειτουργία, όπως θα έκανε με ένα παραδοσιακό tablet. Σημειώστε επίσης ότι μία από τις δύο οθόνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εικονικό πληκτρολόγιο. Ωστόσο, η συσκευή δεν αποτελείται από αναδιπλούμενη οθόνη όπως το Samsung Galaxy Fold που δοκιμάσαμε πρόσφατα ή το Huawei Mate X. Το Surface Duo έχει δύο ξεχωριστές οθόνες, όχι μόνο μία.

Ενώ η μεγάλη αδερφή της, το Surface X, εμπίπτει στο νέο σύστημα Windows 10X, η Microsoft επέλεξε να ενσωματώσει το Android στο νέο της smartphone. Μια μάλλον σοφή επιλογή εάν συγκρίνουμε τον αριθμό των διαθέσιμων εφαρμογών στο κατάστημα της Microsoft (μερικές χιλιάδες) με αυτόν της Google (πάνω από ένα εκατομμύριο). Ωστόσο, η Microsoft δεν ξεχνά τα μικρά της, καθώς το περιβάλλον και οι εφαρμογές που παραδίδονται θυμίζουν περισσότερο τα Windows, ειδικά επειδή η συσκευή συνοδεύεται από εργαλεία όπως το Microsoft Edge ή το OneNote.

Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί προτού μπορέσετε να πάρετε τα χέρια σας στο Surface Duo, από τότε Η κυκλοφορία αυτού του smartphone δεν αναμένεται πριν από το τέλος του 2020. Η τιμή του δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί.

Δίδυμο Microsoft Surface