Η Microsoft ακούει συνομιλίες Skype

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft πήρε το χέρι στην τσάντα. Η εταιρεία Redmond χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες υπεργολάβων των οποίων οι υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με την ακρόαση ορισμένων τύπων συνομιλιών στο Skype. Επηρεάζονται επίσης τα ερωτήματα που γίνονται με την Cortana. Η ίδια υπόθεση ξέσπασε πρόσφατα σχετικά με τον Βοηθό Google, τη Siri και την Alexa.

skype

Μια έρευνα της μητρικής πλακέτας αποκαλύπτει ότι η Microsoft χρησιμοποιεί υπεργολάβους των οποίων η αποστολή είναι να ακούει σε συνομιλίες Skype. Ωστόσο, οι τυπικές φωνητικές κλήσεις δεν θα επηρεαστούν: κατασκοπεύονται μόνο οι κλήσεις που χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης μετάφρασης του λογισμικού. Ο στόχος είναι σίγουρα η βελτίωση της υπηρεσίας, αλλά οι χρήστες παρακολουθούνται χωρίς να το γνωρίζουν.

Skype: Η Microsoft εκχωρεί υπεργολάβους για να ακούει συγκεκριμένους τύπους συνομιλιών

Αυτοί οι υπεργολάβοι εργάζονται συχνότερα από τα σπίτια τους. Η Microsoft τους στέλνει τα αρχεία ήχου και πρέπει να επιλέξουν ποια μετάφραση είναι καλύτερη για τη δεδομένη κατάσταση. Ή προσφέρετε τη δική τους, εάν είναι απαραίτητο. Η εταιρεία Redmond εξηγεί στους όρους χρήσης της ότι αυτού του είδους οι συνομιλίες μέσω Skype μπορούν να ακουστούν, αλλά χωρίς να διευκρινιστεί ότι είναι οι άνθρωποι και όχι τα ρομπότ που αναλύουν τις κλήσεις.

Διαβάστε επίσης: Το Skype θολώνει το φόντο κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων, χωρίς να καθαρίζει το χάος σας!

Επίσης μαθαίνουμε ότι η Microsoft ακούει αιτήματα που απευθύνονται στην Cortana, τον έξυπνο βοηθό της. Δεν αποτελεί έκπληξη εδώ, το Amazon Alexa έχει καρφιτσωθεί για τους ίδιους λόγους (αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε από την ακρόαση των συνομιλιών σας στις ρυθμίσεις). Πριν από λίγες ημέρες, μετά από μια παρόμοια διαμάχη, η Google και η Apple ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να ακούνε συνομιλίες μέσω του Assistant και του Siri. Από την πλευρά της, η Microsoft αντέδρασε διαβεβαιώνοντας ότι θα έκανε ό, τι είναι απαραίτητο, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ότι μπορούν να τους ακούσουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να το τερματίσουν.

Πηγή: Μητρική πλακέτα