Η Mazda ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία ότι οι μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας μολύνουν περισσότερο από το ντίζελ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 31 Δεκεμβρίου 2019 στις 13 ώρες και 42 λεπτά

Ενημέρωση στις 12/30/2019 στις 5 μ.μ.: Μετά την εκ νέου ανάγνωση του άρθρου, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε υποστηρίξει επαρκώς ορισμένα βασικά γεγονότα. Στην πραγματικότητα, αποφασίσαμε να αναδημοσιεύσουμε αυτό το άρθρο προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Αποδεχτείτε τις ειλικρινείς συγγνώμες μας. Το συντακτικό προσωπικό του Phonandroid.

Η Mazda ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας σε ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μολύνουν περισσότερο από το ντίζελ. Ένας πραγματικά ψευδής ισχυρισμός. Το γράφημα που προτείνει ο κατασκευαστής (το οποίο μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου) για να δικαιολογήσετε τη θέση του παραλείπει πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως το αποτύπωμα άνθρακα της εξόρυξης λαδιού, το διύλισμά του και η μεταφορά του σε βενζινάδικα. . Τα δύο χρόνια που απαιτούνται για την επιστροφή του κόστους «άνθρακα» για τη δημιουργία μιας μπαταρίας δεν λαμβάνονται επίσης υπόψη από τους υπολογισμούς της Mazda. Η απουσία αυτών των βασικών δεδομένων αμφισβητεί τη βάση των ισχυρισμών του κατασκευαστή.

Η Mazda ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας σε ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μολύνουν περισσότερο από το ντίζελ. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κατασκευαστής δικαιολογεί την παρουσία μιας μέτριας μπαταρίας 35 kWh στο τελευταίο της Mazda MX-30 SUV. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μέθοδοι κατασκευής αυτών των μπαταριών υψηλής χωρητικότητας αποτελούν κίνδυνο για τον πλανήτη

Συντελεστές: Mazda. Mazda MX-30

Γιατί η Mazda εξοπλίζει το πιο πρόσφατο SUV MX-30 με μέτρια μπαταρία 35 kWh; ” Επειδή βοηθά τον πλανήτη », λέει ο Christian Schultze, διευθυντής του τμήματος έρευνας της ζώνης Ευρώπης της μάρκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μικρές μπαταρίες αντιπροσωπεύουν εκπομπές CO2 ” υπεύθυνος “(λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή και την καταστροφή των μπαταριών μόλις φτάσουν στο τέλος της ζωής τους), συγκρίσιμο με τον κινητήρα ντίζελ ενός Mazda3, το sedan που έχει την ατυχής τάση να προκαλεί πέδηση έκτακτης ανάγκης χωρίς λόγο.

Σύμφωνα με τον Christian Schultze και τους υπολογισμούς και αναλύσεις της Mazda, οι μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας, αντίθετα, έχουν πολύ πιο επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον από το ντίζελ. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι μια μπαταρία 95 kWh, η οποία εξοπλίζει κυρίως τα Tesla Model S και X, είναι πολύ περισσότερο ρύπανση από την πρώτη μέρα, ακριβώς όπως η εξάλειψή του κατά την αντικατάστασή του με άλλη μπαταρία (περίπου 160.000 χιλιόμετρα).

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται πιο ακριβά παρά την ακμάζουσα αγορά

Προς υποστήριξη του σημείου της, η Mazda δημοσίευσε ένα γράφημα που περιγράφει τις εκπομπές CO2 μιας μπαταρίας 35 kWh, 95 kWh και κινητήρα ντίζελ στο Mazda3 για έναν κύκλο ζωής περίπου 200.000 km. Αυτή η μελέτη, αν μπορούμε πραγματικά να το ονομάσουμε αυτό, εξακολουθεί να φαίνεται σαν δικαιολογία για τη Mazda, η οποία προσπαθεί κάπως να εξηγήσει γιατί το MX-30 της, πούλησε 28.400 € στην Πρώτη Έκδοση, εμφανίζει μόνο 200 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδιώκουν να αυξήσουν το φάσμα των ηλεκτρικών οχημάτων τους με κάθε κόστος, η στρατηγική της Mazda μπορεί να μην πείσει τους πιθανούς αγοραστές, οι οποίοι μπορεί να προτιμούν να στρέφονται σε αυτοκίνητα με καλύτερη γκάμα. Στη Γαλλία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποφεύγονται από 9 στους 10 Γάλλους, το σφάλμα των τιμών που είναι πολύ υψηλές.

Πηγή: engadget

Συντελεστές: Mazda. Εδώ είναι το εν λόγω γράφημα