Η LG εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για πτυσσόμενα smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η LG μόλις υπέβαλε δύο νέες μάρκες “Fold” και “Arc” – οι οποίες προστίθενται στη λίστα των εμπορικών σημάτων που έχουν καταχωριστεί από την LG, τα οποία προκαλούν πτυσσόμενα smartphone. Παρά αυτό το φαινομενικά ανανεωμένο ενδιαφέρον, τίποτα δεν είναι ακόμη γνωστό για τα σχέδια του κορεάτη κατασκευαστή σε πτυσσόμενα, εκτός από μια σειρά περισσότερο ή λιγότερο ρεαλιστικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Τα αναδιπλούμενα smartphone έχουν γίνει συνώνυμα με τα Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X και σε μικρότερο βαθμό το Royole FlexPai (λόγω μιας πιο ανώνυμης μάρκας και ενός πολύ λιγότερο επιτυχημένου προϊόντος). Όμως, άλλοι κατασκευαστές έχουν δείξει σταθερό ενδιαφέρον για αυτήν τη μορφή για αρκετά χρόνια. Μεταξύ αυτών των ανταγωνιστών, η LG δίνει την εντύπωση να αναπτύξει ένα τέτοιο προϊόν εσωτερικά – ένα έργο το οποίο, εάν υπάρχει, παραμένει τυλιγμένο σε ένα παχύ πέπλο μυστηρίου.

Η LG υποβάλλει δύο νέες μάρκες Fold και Arc: ο κατασκευαστής εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για πτυσσόμενα smartphone

Για παράδειγμα, ανακαλύψαμε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα αναδιπλούμενο smartphone LG με δύο οθόνες, δύο μπαταρίες και ακόμη και δύο υποδοχές. Το αντικείμενο, ωστόσο, θυμίζει περισσότερο το ZTE Axon M – του οποίου οι πωλήσεις δεν απογειώθηκαν ποτέ: δύο οθόνες μαζί, που συνδέονται με έναν απλοποιημένο μεντεσέ, παρά μια ευέλικτη οθόνη και έναν υπερσύγχρονο μεντεσέ, όπως στο Galaxy Fold και το Huawei Mate X.

Αλλά από το 2018, έχουμε δει και άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να δείχνουν πιο προηγμένες συσκευές, μερικές φορές ακόμη και εντελώς φουτουριστικό. Έτσι, ο ολλανδικός ιστότοπος Let’s Go Digital είχε εντοπίσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα στενό αναδιπλούμενο smartphone που διπλώνει κατά μήκος. Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έδειξε ένα smartphone που διπλώνει προς τα μέσα σαν ένα Galaxy Fold, αλλά με διαφανείς οθόνες.

Ωστόσο, δεν οδηγούν όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο ή ακόμη και σε λειτουργικά πρωτότυπα. Και αυτό δεν λέει τίποτα για τη στρατηγική της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα. Αλλά η μάρκα έχει ήδη γλιστρήσει ότι είχε φιλοδοξίες σε αυτόν τον τομέα. Και η LG μόλις υπέβαλε δύο νέες μάρκες, «Arc» και «Fold», που φαίνεται να δείχνουν ότι ο κατασκευαστής έχει πολλές φιλοδοξίες σε αυτόν τον νέο τύπο προϊόντος.

Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια, ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας της LG αγωνίστηκε να πείσει με smartphone που είναι ακόμη επιτυχημένα και ελκυστικά, αλλά των οποίων η τιμή είναι συχνά λίγο υψηλή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και τα οποία προσφέρονται συχνά σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις ανά αγορά. αγορά η οποία αναμφίβολα καθιστά την προσφορά του κατασκευαστή δυσανάγνωστη για τον καταναλωτή.

Δυσκολίες που η LG Mobile θα μπορούσε αναμφίβολα να θέσει πίσω της με μια νέα κατηγορία προϊόντων. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι το πτυσσόμενο μέλλον της μάρκας είναι πραγματικά ένα πιο επιτυχημένο προϊόν από αυτό των κύριων ανταγωνιστών της, ότι η LG χωνεύει τα μαθήματα – μάρκετινγκ – των λανσαρίσματος των τελευταίων smartphone της ThinQ και ότι προσφέρεται στην πιο δίκαιη τιμή. σε σύγκριση με την προσφορά της αγοράς. Το οποίο είναι αναμφίβολα παιγμένο, δεδομένης της ιδιαίτερα υψηλής τιμής που έχουν ορίσει η Samsung και η Huawei για αυτήν την κατηγορία προϊόντος.

Πηγή: Κοινότητα Android