Η Intel φαντάζεται το Horseshoe Bend, τον μεγαλύτερο πτυσσόμενο OLED υπολογιστή στον κόσμο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Horseshoe Bend είναι μια ιδέα της Intel που έχει ως στόχο να δείξει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένας αναδιπλούμενος υπολογιστής οθόνης. Όλα με μια τεράστια οθόνη αφής 17,3 ιντσών, είναι μια θέση που προκαλεί έναν κλασικό φορητό υπολογιστή όταν ένα από τα μέρη είναι ελαφρώς διπλωμένο. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν αυτό το μοντέλο θα οδηγήσει σε εμπορευματοποιημένο προϊόν.

Στιγμιότυπο οθόνης από τη ροή διάσκεψης Intel / Credits: Intel

Οι δυνατότητες που προσφέρονται από αναδιπλούμενες οθόνες συνεχίζουν να οδηγούν τον κλάδο. Μετά από ένα πρώτο κύμα καινοτομίας σε smartphone, οι αναδιπλούμενες οθόνες βρίσκονται στο επίκεντρο προϊόντων ή ιδεών από κατασκευαστές υπολογιστών. Μετά την παρουσίαση ενός πρώτου πτυσσόμενου υπολογιστή στην αγορά από τη Lenovo τον Μάιο, το Thinkpad X1 Fold, αναμενόταν ότι το CES 2020 θα ήταν μια ευκαιρία να παρουσιάσει περισσότερους υπολογιστές που εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία.

Με το Horseshoe Bend Concept, η Intel συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με μια συσκευή με πιο διακριτικά άκρα και ειδικά με πολύ μεγαλύτερη οθόνη. Το Thinkpad X1 Fold είχε οθόνη μόλις 13,3 ″ – το πρωτότυπο της Intel έχει οθόνη 4: 3 17,3 ″. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθός του μοιάζει περισσότερο με φορητό υπολογιστή όταν κάμπτεται ελαφρώς.

Η Intel παρουσίασε αρκετές περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ στα οποία στοιχεία της διεπαφής υπάρχουν κάτω από τα δάχτυλα και μπροστά από τον χρήστη. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας βίντεο, ειδικότερα, εμφανίζεται μια συγκεκριμένη πιο πρακτική διεπαφή στη θέση του πληκτρολογίου. Αυτό το πληκτρολόγιο μπορεί επίσης να είναι εικονικό, αλλά είναι επίσης δυνατό να τοποθετήσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο πληκτρολόγιο Bluetooth στο κάτω μέρος της οθόνης.

Επιπλέον, μια βάση στήριξης επιτρέπει στην οθόνη να σταθεί όταν ξετυλίγεται πλήρως, αν θέλετε να επωφεληθείτε από τη διαγώνια 17,3 to για να παρακολουθήσετε περιεχόμενο. Επιπλέον, ο υπολογιστής είναι κατασκευασμένος γύρω από τη νέα αρχιτεκτονική Intel 10nm Tiger Lake – η οποία του επιτρέπει να διατηρεί πάχος μόλις 7 mm με απόλυτη ισχύ 9W τόσο χαμηλή που η συσκευή δεν απαιτεί ενεργή λύση ψύξης. .

Διαβάστε επίσης: Concept Ori – Η Dell παρουσιάζει εκπληκτικό φορητό υπολογιστή οθόνης με δυνατότητα αναδίπλωσης

Ένα προϊόν με δυνατότητα αγοράς θα μπορούσε να μεταφέρει τα Windows 10 ή τα Windows 10X, ένα λιτό λειτουργικό σύστημα. Τι πιστεύετε για αυτόν τον τύπο παράγοντα μορφής; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: The Verge