Η Intel υπόσχεται SSD με πολύ περισσότερα gigabyte και φθηνότερα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Intel μόλις παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που διπλασιάζει την πυκνότητα των τρεχουσών μονάδων μνήμης σε μνήμες NAND που χρησιμοποιούνται σε SSD. Αυτή η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα βελτιστοποιημένη για τη μείωση του κόστους κατασκευής. Άλλοι ιδρυτές, όπως η Toshiba, έχουν επίσης ανακοινώσει παρόμοιες τεχνολογίες.

Η Intel σύντομα θα φέρει στην αγορά μεγαλύτερη χωρητικότητα και φθηνότερα SSD και μάρκες NAND. Σε κάθε περίπτωση, αυτό υπόσχεται νέα τεχνολογία κατασκευής για τα τσιπ μνήμης που χρησιμοποιούνται από αυτές τις συσκευές αποθήκευσης. Όταν εμφανίστηκαν στην αγορά τα πρώτα τσιπ flash, αποθηκεύτηκαν δεδομένα σε έναν πίνακα που αποτελείται από κελιά που θα μπορούσαν να καταγράψουν το ένα bit (0 ή 1). Αλλά πολύ γρήγορα οι τεχνολογικές εξελίξεις κατέστησαν δυνατή την αποθήκευση αρκετών bit ανά κελί – έως τέσσερα με την τρέχουσα τεχνολογία.

Η Intel παρουσιάζει την τεχνολογία SSD που έχει σχεδιαστεί για αύξηση της χωρητικότητας και μείωση του κόστους

Η Intel ανακοινώνει ότι έχει αναπτύξει μια διαδικασία κατασκευής που θα επιτρέπει τώρα την κωδικοποίηση έως 5 bit ανά κελί. Τι αυξάνει περαιτέρω την πυκνότητα αποθήκευσης της τεχνολογίας SSD. Η Intel επισημαίνει ότι αυτή η πρόοδος “Θα μειώσει το κόστος πέρα ​​από αυτό που επιτρέπουν τα κελιά τεσσάρων επιπέδων”, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Προς το παρόν, η Intel είναι ικανοποιημένη να αποκαλύψει την τεχνολογία, ωστόσο, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα για το μάρκετινγκ της. Όμως υπάρχει ήδη ένας συγκεκριμένος ανταγωνισμός σε αυτήν τη θέση: τον Αύγουστο, η Toshiba ήταν η οποία παρουσίασε τη δική της τεχνολογία κυττάρων σε πέντε επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: Samsung – SSD 6ης γενιάς V-NAND Πηγαίνουν στην παραγωγή

Εκτός από αυτές τις νέες τεχνολογίες, οι κατασκευαστές μπορούν να στοιβάζουν τις συστοιχίες κυψελών σε διάφορα επίπεδα, σε 3D. Τα εργοστάσια της Intel είναι ήδη σε θέση να φτάσουν έως και 96 επίπεδα στα τσιπ μνήμης της εταιρείας που διατίθενται το 2019. Αλλά ο ιδρυτής με το μπλε λογότυπο θέλει να προχωρήσει πολύ περισσότερο: η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα τσιπ μνήμης με έως και 144 επίπεδα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2020. Απομένει να δούμε σε ποιο βαθμό αυτές οι τεχνολογικές προσπάθειες θα καταστήσουν δυνατή τη σύγκλιση της τιμής ενός gigabyte στο SSD με την τιμή ενός gigabyte σε συμβατικούς σκληρούς δίσκους ή τελικά θα επιτρέψει τη διέλευση των καμπυλών τιμών.

Πηγή: Cnet