Η Intel παρουσιάζει το NUC Ghost Canyon, τον πλήρως προσαρμόσιμο μίνι υπολογιστή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 7 Ιανουαρίου 2020 σε 1 ώρα 39 λεπτά

Η Intel παρουσιάζει το NUC Ghost Canyon, έναν επεκτάσιμο και πλήρως προσαρμόσιμο μίνι υπολογιστή. Πράγματι, ο χρήστης μπορεί να αντικαταστήσει σχεδόν όλα τα στοιχεία όπως θέλει, από την κάρτα γραφικών στη μητρική πλακέτα ή στη μνήμη RAM. Η συσκευή εκπλήσσεται εξάλλου από τις μικρές διαστάσεις και το σχεδιασμό της, που μοιάζει με κονσόλες παιχνιδιών.

Πίστωση: Wccftech
Πίστωση: Wccftech
Στο πίσω μέρος, υπάρχουν 4 θύρες USB 3.0, 2 θύρες RJ-45, μια θύρα HDMI, μια θύρα ήχου Combo, 2 θύρες Thunderbolt και η θύρα τροφοδοσίας.

Πίσω στο 2018. Η Intel εκπλήσσει το κοινό του CES 2018 με τον πρώτο του μίνι υπολογιστή αφιερωμένο στο gaming: το NUC Hades Canyon. Ένα συμπαγές αγωνιστικό θηρίο, έτοιμο για εικονική πραγματικότητα, το οποίο έφερε Core i7-8705 G και AMD Radeon VEGA M GL GPU. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και ο κατασκευαστής επιστρέφει στο CES 2020 με τον άξιο διάδοχο του Hades Canyon: το NUC Ghost Canyon.

Αυτή τη φορά, η Intel αναλαμβάνει και βελτιώνει τον τύπο. Η ιδέα? Προσφέρετε έναν ισχυρό και πλήρως προσαρμόσιμο μίνι υπολογιστή. Ο χρήστης μπορεί εάν επιθυμεί να τροποποιήσει όλα τα στοιχεία όπως θέλει: κάρτα γραφικών, μητρική πλακέτα, επεξεργαστή, αποθηκευτικό χώρο, RAM, κάρτα ήχου, θύρες και υποδοχές. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με λίγες στροφές του κατσαβιδιού.

Για να επιτύχει αυτό το tour de force, η εταιρεία ενσωματώνει μια άλλη από τις πρόσφατες δημιουργίες της στο NUC: Το στοιχείο, μια μονάδα υπολογιστή που ενσωματώνει έναν επεξεργαστή, μνήμη RAM και έναν εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, και ο οποίος εισάγεται και αφαιρείται εύκολα από τη θήκη (σε περίπτωση τροποποιήσεων που πρέπει να γίνουν). Ολόκληρο το NUC είναι κατασκευασμένο με αυτόν τον τρόπο, μέσω κινητών ορθογώνιων κασετών που φιλοξενούν τα διάφορα εξαρτήματα. Χάρη σε αυτήν τη διαμόρφωση, το NUC Ghost Canyon έχει μόνο 5 λίτρα όγκου, το οποίο είναι σχεδόν πιο επιβλητικό από το Xbox One X ή το PS4 Pro.

Διαβάστε επίσης: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel βρήκε έναν τρόπο ψύξης φορητών υπολογιστών χρησιμοποιώντας παθητική ψύξη

Πιέστε το mini-PC μου

Σύμφωνα με την Intel, μόνο η κάρτα γραφικών θα έχει δεσμευμένη υποδοχή. Μια αρκετά μεγάλη τοποθεσία εκτός από την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων και εντυπωσιακών καρτών γραφικών. Όσον αφορά τους επεξεργαστές, η Intel διαβεβαιώνει ότι το NUC Ghost Canyon θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τα SoCs της σειράς Intel Core i9 H, αυτά τα τσιπ που βρίσκονται γενικά σε φορητούς υπολογιστές gaming.

Το NUC Ghost Canyon θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες σειρές, από Core i5 έως Core i9. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, οι συνεργάτες της Intel θα μπορούν να προσφέρουν NUC που συναρμολογούνται από αυτούς για πώληση. Η Intel θέλει να κάνει αυτή τη σπονδυλωτή ιδέα (ιδίως χάρη στο The Element) ως αναφορά στο μίνι-υπολογιστή.

Χωρίς τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας για αυτό το NUC Ghost Canyon, ας υποθέσουμε ότι η Intel θα επικοινωνήσει γρήγορα σε αυτό το καινοτόμο προϊόν, το οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην επιτυχία, ιδίως χάρη σε αυτήν την αρθρωτή και επεκτάσιμη φόρμουλα, απολύτως οικονομική για τους χρήστες. .

Πηγή: wccftech