Η Intel παρουσιάζει τους πρώτους επεξεργαστές Ice Lake χαραγμένες στα 10 nm

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Intel παρουσιάζει επιτέλους τους επεξεργαστές Ice Lake της 10ης γενιάς χαραγμένους στα 10 nm. Η εταιρεία παρουσίασε 11 νέες CPU που προορίζονται για εξαιρετικά φορητούς υπολογιστές, από Core i3-1000G1 έως Core i7-1068G7 με λεπτομέρειες σχετικά με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά τους.

Μετά από τρία χρόνια αναμονής, η χάραξη 10 nm γίνεται τελικά πραγματικότητα στην Intel. Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία παίζει αγωνία με τους νέους επεξεργαστές Ice Lake 10ης γενιάς. Τη στιγμή της ανακοίνωσής τους τον περασμένο Ιούνιο, η Intel παρουσίασε μόνο το περίγραμμα της νέας γενιάς CPU της. Αυτή την εβδομάδα, μάθαμε ότι είχαν ξεκινήσει οι παραδόσεις σε μάρκες PC. Εδώ είναι τώρα οι λεπτομέρειες και οι αναφορές των νέων CPU.

Η Intel εξουσιοδοτεί 11 επεξεργαστές Ice Lake χαμηλής ισχύος για υπερφορτίσιμα

Εκτός από το ότι είναι οι πρώτοι επεξεργαστές στον κατάλογο της Intel που επωφελούνται από λεπτή χάραξη 10 nm, το 11 νέοι επεξεργαστές Ice Lake επωφεληθείτε από μερικές ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες, όπως το WiFi 6 και το Thunderbolt 3. Επίπεδο απόδοσης, βρισκόμαστε επί του παρόντος στο επίπεδο εισόδου, δεδομένου ότι πρόκειται για CPU εύρους U και Y που προορίζονται για υπερ-φορητές συσκευές και 2-σε-1 1 χαμηλή κατανάλωση. ο Το TDP κυμαίνεται μεταξύ 9W και 12W για το εύρος U και 15 και 25 W για την περιοχή Υ. Όσο για τα ζεύγη πυρήνων / νημάτων, τα χαρακτηριστικά είναι 2/4 ή 4/8 ανάλογα με το μοντέλο.

Σε σύγκριση με τους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς, οι βασικές συχνότητες έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω. Το Intel Core i5-1030G4, για παράδειγμα, έχει βασική συχνότητα 700 MHz. Το καλύτερο είναι το Intel Core i7-1068G7, το πιο ισχυρό της περιοχής που επωφελείται από βασική συχνότητα 2,3 GHz. Για αυτούς τους 11 νέους επεξεργαστές, παρατηρούμε ιδιαίτερα ότι το χάσμα διευρύνεται μεταξύ του βασικού ρυθμού και της συχνότητας Turbo Boost. Για το Intel Core i5-1030 G4, ξεκινάμε από 700 MHz για να φτάσουμε σε συχνότητα 3,5 GHz σε λειτουργία Boost. Σε κάθε περίπτωση, Η Intel υπόσχεται καλύτερη απόδοση παρά τις χαμηλότερες συχνότητες.

Διαβάστε επίσης: Η Intel εκπλήσσεται από την επιτυχία της AMD σύμφωνα με το εσωτερικό σημείωμα

Οι αναφορές καθώς και τα λεπτομερή χαρακτηριστικά παρουσιάζονται στο οπτικό στο τέλος του άρθρου. Οι πρώτες συσκευές που είναι εξοπλισμένες με επεξεργαστές Intel Ice Lake χαραγμένες σε 10 nm θα είναι διαθέσιμες τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια θα είναι οι πιο ισχυρές εκδόσεις που προορίζονται για κλασικούς φορητούς υπολογιστές, πριν από την άφιξη των εκδόσεων για υπολογιστές το 2020.