Η Intel αναγνωρίζει μια τεράστια καθυστέρηση στα 10nm

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι πρώτοι επεξεργαστές Intel χαραγμένοι στα 10 nm θα φτάσουν τελικά φέτος, λιγότερο από μια άλλη αναβολή από τον ιδρυτή που αισθάνεται περισσότερο από ποτέ την πίεση από την AMD με τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Ryzen 3000. Ο Bob Swan, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ομάδας παραδέχεται Η σημαντική υστέρηση πίσω από τα 10nm μπορεί να αποδοθεί στους υπερβολικά επιθετικούς σχεδιαστικούς στόχους της εταιρείας.

Στην Intel, η μετάβαση από χαρακτική 14nm σε 10nm διαμορφώθηκε για να είναι μια απλή τυπικότητα, καθώς ο ιδρυτής είχε επιδείξει κυριαρχία στη μικρογραφία της διαδικασίας χαρακτικής του. Αλλά σε όλη την ιστορία της, αυτή η τεχνολογική πρόκληση ήταν τελικά μια από τις πιο περίπλοκες να ξεπεραστεί. Από το 2016, η Intel αναγκάστηκε να παρατείνει την προθεσμία αρκετές φορές. Το τέλος της σήραγγας φαίνεται τώρα να είναι κοντά. Οι 10nm επεξεργαστές του αναμένονται το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ο Bob Swan μαθαίνει από τα λάθη της ομάδας.

Η Intel παραδέχεται ότι υπερεκτιμά τις δυνατότητές της σε χαρακτική 10nm

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel, η καθυστέρηση στη χάραξη 10nm προκλήθηκε από την «πολύ επιθετική στρατηγική» του ομίλου. Ο ιδρυτής ήθελε κάπως να επαναλάβει τα παρελθόντά του, τα οποία συνίσταντο στη μικρογραφία της χαρακτικής του κάθε δύο χρόνια. Αυτή η φιλοδοξία ” ήταν μια συνάρτηση αυτού που ίσως κάναμε στο παρελθόν Εξηγεί τον Μπομπ Σουάν. ” Αυτό ήταν βασικά μια πρόκληση σε μια εποχή που γινόταν όλο και πιο δύσκολη, θέσαμε τους εαυτούς μας έναν ολοένα και πιο επιθετικό στόχο. Στο τέλος μας πήρε περισσότερο χρόνο

Διαβάστε επίσης : Η Intel Comet Lake, οι τιμές και τα χαρακτηριστικά των CPU 10ης γενιάς φέρεται να έχουν διαρρεύσει

Σε πρόσφατο εσωτερικό σημείωμα, η Intel παραδέχθηκε ότι εκπλήχθηκε από την πρόοδο της AMD και αυτό είναι καλά νέα. Οι τελευταίοι επεξεργαστές Ryzen 3000 από το χυτήριο της Santa Clara επωφελούνται από την αρχιτεκτονική ZEN 2 και τη χάραξη 7nm, η οποία της επιτρέπει να προσφέρει περισσότερη ισχύ για χαμηλότερο TDP. Για την Intel, ο επίλογος αυτής της μεγάλης σειράς είναι κοντά. Οι επεξεργαστές του χαραγμένοι στα 10 nm θα είναι διαθέσιμοι σε επαρκή ποσότητα για φορητούς υπολογιστές πριν από το τέλος του έτους και για επιτραπέζιους υπολογιστές έως το 2020. Παρά τις δυσκολίες, ο ιδρυτής αναλαμβάνει επίσης τον κίνδυνο να ανακοινώσει 7 nm για το 2021.

Πηγή: ExtremTech