Η Huawei υπόσχεται ότι το 6G θα είναι 100 φορές ταχύτερο από το 5G

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei ισχυρίζεται ότι το μελλοντικό δίκτυο 6G θα είναι 100 φορές γρηγορότερο από το 5G, η ανάπτυξη του οποίου είναι ακόμη στα σπάργανα. Σε μια συνέντευξη, ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, ανέφερε για πρώτη φορά τις θεωρητικές ταχύτητες των 6G. Στη διαδικασία, ο ηγέτης υποσχέθηκε ότι το 6G θα είναι διαθέσιμο παντού … ακόμα και στο διάστημα.

Ήδη ηγέτης στον τομέα της 5G παρά τις κυρώσεις της κυβέρνησης Trump, η Huawei προετοιμάζει ήδη την ανάπτυξη του 6G. Τον Αύγουστο, η εταιρεία άνοιξε ένα εργαστήριο δοκιμών στον Καναδά για να σκιαγραφήσει τα πρότυπα 6G. Πιο πρόσφατα, ο Ren Zhengfei, ιδρυτής του κινεζικού ομίλου, διαβεβαίωσε ακόμη και ότι η Huawei εργάζεται ήδη για την τεχνολογία 6G για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να καθιερωθεί ως φυσικός ηγέτης σε εύθετο χρόνο.

Η Huawei πειράζει ήδη την έλευση του 6G δέκα χρόνια πριν από την ανάπτυξή της

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τους συναδέλφους μας από το CCTV, ένα κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Richard Yu επανέλαβε τις φιλοδοξίες του κατασκευαστή στον τομέα. Πιστός στον εαυτό του, το πλαίσιο δεν δίστασε να πολλαπλασιάσει τα υπερθετικά και να υποσχεθεί βουνά και θαύματα. Ο Richard Yu το διαβεβαιώνει αυτό Το 6G θα είναι προσβάσιμο “Στον αέρα, το διάστημα, τη γη και τη θάλασσα”. Εάν το 5G βασίζεται σε κύματα χιλιοστών, το 6G θα βασίζεται σε κύματα μεταξύ 100 GHz και 30 THz. Η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων θα πρέπει επομένως να είναι 100 φορές ταχύτερη από την 5G, εξηγεί ο Richard Yu. Όπως και το 5G, το 6G θα χρησιμοποιηθεί μαζικά στον κόσμο της βιομηχανίας και στον τομέα αυτοκινούμενων αυτοκινήτων. Ωστόσο, το δίκτυο υπόσχεται επίσης να φέρει επανάσταση στη ζωή του Διαδικτύου των πραγμάτων και των χρηστών οικιακού αυτοματισμού.

Διαβάστε επίσης: 5G – σύμφωνα με την Huawei, το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού θα καλυφθεί το 2025

Η Huawei αναμένει να ξεκινήσει η ανάπτυξη 6G σε 10 χρόνια. Μέχρι τότε, η Arcep εκτιμά ότι η κάλυψη 5G στη Γαλλία θα προσεγγίσει το 100%. Προς το παρόν, αυτό είναι προφανώς μόνο μια προσέγγιση. Το 5G δεν θα απογειωθεί πραγματικά μέχρι το 2020. Στη Γαλλία, η Orange θα λανσάρει τα πρώτα πακέτα τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Από την πλευρά της, η Huawei έχει υποσχεθεί να διαθέσει προσιτά smartphone 5G από το 2020. Τι πιστεύετε για τους ισχυρισμούς του Richard Yu; Μήπως ο διευθυντής προσπαθεί απλώς να δημιουργήσει ένα buzz ή το δίκτυο του μέλλοντος θα φέρει επανάσταση στις χρήσεις μας; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Huawei Central