Η Huawei υπόσχεται ότι δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 29 λεπτά

Η Huawei δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο Andy Purdy, επικεφαλής ασφαλείας της Huawei USA. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κινεζικός όμιλος δεν αποτελεί πλέον απειλή από οποιαδήποτε άλλη ξένη εταιρεία. Ωστόσο, παρά την έλλειψη σκληρών στοιχείων, η κυβέρνηση Trump συνεχίζει να στοχεύει τον οικοδόμο. Ένας νέος περιορισμός θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019.

Παρά τις χαλαρώσεις που υποσχέθηκαν στο G20 στα τέλη Ιουνίου, ο Donald Trump συνεχίζει να επιτίθεται στην Huawei. ” Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με την Huawei » ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πρόσφατα, ανυπόμονος να διατηρήσει τον κατασκευαστή ως διαπραγματευτικό τσιπ στις διαπραγματεύσεις του με την Κίνα. Από την Τετάρτη, το Αμερικανικό Κογκρέσο θα εφαρμόσει επίσης ένας νέος περιορισμός στον νόμο για την άμυνα του Donald Trump. Από τώρα και στο εξής, ο εξοπλισμός δικτύου της Huawei θα απαγορευτεί από την αγορά των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: HarmonyOS – Η Huawei απαλλάσσεται από την αμερικανική πίεση με το εσωτερικό του λειτουργικό σύστημα

Η Huawei δεν αποτελεί πλέον απειλή από τη Nokia και την Ericsson

Ο Andy Purdy, ο υπεύθυνος ασφάλειας της Huawei USA, ανέβηκε γρήγορα για να επικρίνει τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον, αναφέρει το CNBC. “Δεν υπήρχε απτή κατηγορία εναντίον της Huawei όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο” διαβεβαιώνει τον Andy Purdy. Ως υπενθύμιση, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Huawei ότι συνεργάζεται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών και ότι τοποθετεί εξωτερικούς χώρους στον εξοπλισμό της.

Σύμφωνα με αυτόν, Η Huawei δεν διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ από τη Nokia ή την Ericsson, δύο από τους κορυφαίους προμηθευτές εξοπλισμού δικτύου στον κόσμο. Στη συνέντευξη, ο άντρας υπενθυμίζει ότι οι δύο εταιρείες, αντίπαλοι της Huawei στην αγορά υποδομών τηλεπικοινωνιών, έχουν επίσης στενούς δεσμούς με την Κίνα.

Σύμφωνα με τον Purdy, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επομένως να είναι πιο προσεκτικοί όταν διαπραγματεύονται με τις περισσότερες ξένες εταιρείες. Επομένως, η επιχειρηματική δραστηριότητα με την Huawei δεν θα ήταν πιο επικίνδυνη από τη συνεργασία με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Προκειμένου να παρέχει εγγυήσεις στους συνεργάτες της, η Huawei ελέγχει ακόμη “Τα προϊόντα όλων των προμηθευτών της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα”. Σε κάθε περίπτωση, είναι πιθανό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα άρει τις κυρώσεις εναντίον του κατασκευαστή έως ότου ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα μετατραπεί προς όφελος των ΗΠΑ.

Πηγή: CNBC