Η Huawei υπόσχεται φθηνά smartphone 5G από το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei επιτίθεται στην αγορά smartphone 5G και σκοπεύει να επιτύχει σοβαρές τιμές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του κατασκευαστή Richard Yu έχει πράγματι μόλις δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι σκοπεύει να θέσει τα smartphone 5G λιγότερο ακριβά από τον ανταγωνισμό στην αγορά από το 2020. Μια ανακοίνωση που πιθανότατα περιλαμβάνει μια νέα μεσαία σειρά Kirin SoC που ενσωματώνει ένα μόντεμ 5G.

Η Huawei διατηρεί, παρά το τεταμένο διεθνές πλαίσιο, μια στάση που εξακολουθεί να είναι τόσο επιθετική στην αγορά. Και σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της 5G για να προσφέρει, πριν από άλλους, τις πρώτες φθηνότερες συσκευές μεσαίας κατηγορίας εξοπλισμένες με αυτήν την τεχνολογία. Ο Ρίτσαρντ Γιου εκμεταλλεύτηκε την άκρη με δημοσιογράφους στο περιθώριο της παρουσίασης των Mate 30 και Mate 30 Pro για να ανακοινώσει ότι περιμένει το 2020 σταθερά στο 5G.

Η Huawei θέλει να κερδίσει πόντους στον ανταγωνισμό με φθηνότερα smartphone 5G

Οι νέες συσκευές θα πρέπει επομένως να κυκλοφορούν στην αγορά το επόμενο έτος – αρκετά για να υποστηρίξουν την ανεπαρκή ανάπτυξη αυτών των δικτύων και να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να συνδεθούν σε αυτά – υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι το δίκτυο είναι τότε διαθέσιμο στον τόπο κατοικίας σας. Ελπίζει να κερδίσει πόντους στον διαγωνισμό, στοιχηματίζοντας ότι οι καταναλωτές θα προτιμήσουν να αγοράσουν ένα ήδη συμβατό smartphone.

Ακόμα κι αν δεν μιλά για αυτό, αυτή η στρατηγική σχεδόν αυτόματα περιλαμβάνει την κυκλοφορία ενός νέου επεξεργαστή Kirin που ενσωματώνει το στοιχείο 5G. Η Huawei είχε ήδη κυκλοφορήσει το Kirin 810 πέρυσι για την κατηγορία μεσαίων κατηγοριών. Δεν είναι, ωστόσο, αρκετά σίγουρο ότι η έναρξη αυτού του νέου SoC δεν θα περιπλέκεται από έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, ιδίως από τη διακοπή των δεσμών μεταξύ ARM και HiSilicon.

Διαβάστε επίσης: 5G – σύμφωνα με την Huawei, το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού θα καλυφθεί το 2025

Οι τεχνολογίες της εταιρείας χαρτοφυλακίου ARM είναι πράγματι απαραίτητες για τη δημιουργία νέων SoCs που είναι πάντα πιο ισχυρές και εξελιγμένες σε αυτήν την αρχιτεκτονική. Όμως η ανάπτυξή τους είναι πολύ μεγάλη, γεγονός που πιθανώς εξηγεί γιατί οι Κιρίνοι δεν φαίνεται να επηρεάζονται ακόμη από τις εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Απομένει να δούμε αν αυτές οι συσκευές θα έχουν και πάλι δικαίωμα σε αμερικανικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Google (Play Store, Google Maps κ.λπ.), Facebook, Instagram, Twitter, Uber και άλλες.

Πηγή: Αρχή Android