Η Huawei υποβάλλει καταγγελία εναντίον ειδικού που ισχυρίζεται ότι η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει τα πάντα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei μόλις υπέβαλε τρεις καταγγελίες για «δυσφήμιση» εναντίον ενός ειδικού, της Valérie Niquet. Ο κατασκευαστής αντιδρά σε πολλά σχόλια που μεταδίδονται στην τηλεόραση και υποστηρίζουν τη θέση ότι η Huawei ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση.

huawei

Η Huawei μόλις επιβεβαίωσε την υποβολή τριών καταγγελιών “Ενάντια στο Χ με πολιτική αγωγή για δημόσια δυσφήμιση εναντίον ενός ατόμου”, Valérie Niquet, ειδικό μέλος της Ίδρυμα Στρατηγικής Έρευνας (FRS), ένα ανεξάρτητο γαλλικό ερευνητικό κέντρο. Ο κατασκευαστής επικρίνει τον ερευνητή για σχόλια που έγιναν στο TF1 στις 3 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της Γαλλίας 5 Είναι στον αέρα με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 2019.

Ο ερευνητής, ειδικός στην Κίνα και την Ιαπωνία, είχε αναφερθεί κυρίως στον υποτιθέμενο έλεγχο της κινεζικής πολιτείας της εταιρείας, προτού προσθέσει στη Γαλλία 5 ότι “Κανείς δεν θα έδινε σε μια σοβιετική εταιρεία τα μέσα να παρακολουθεί όλες τις επικοινωνίες στον δυτικό κόσμο, και αυτό ακριβώς κάνουμε με την Huawei”.

Αναφέρεται από το Bloomberg, η Valérie Niquet εξηγεί από το Τόκιο όπου παρευρίσκεται σε συνέδρια “Έκπληξη που η Huawei αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία εναντίον ενός ειδικού που μίλησε σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα υπό την ιδιότητά του ως ειδικού στην Κίνα”.

Αυτή η καταγγελία έκανε επίσης το FRS να αντιδρά σε ένα δελτίο τύπου: «Το FRS μπορεί να υποστηρίξει μόνο την ατομική ελεύθερη έκφραση των ερευνητών του στο πλαίσιο των λειτουργιών τους. Επαναλαμβάνει γενικότερα την προσήλωσή του στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας της έκφρασης του κοινού στα πιο σύγχρονα θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος ».

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump – ενημέρωση κατάστασης

Οι υποψίες συμπαιγνίας μεταξύ της Huawei και της κυβέρνησης της Κίνας εμφανίζονται τακτικά καθώς ο κατασκευαστής προσπαθεί να πουλήσει την τεχνολογία 5G σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά της, η Huawei εξηγεί στον λογαριασμό της Huawei Facts FR ότι Οι καταγγελίες σχετίζονται μόνο με δηλώσεις που ισχυρίζονται ότι η Huawei είναι μια κινεζική κρατική κινεζική κομμουνιστική εταιρεία, η οποία διευθύνεται από έναν πρώην πράκτορα αντι-νοημοσύνης, και η οποία χρησιμοποιεί τις τεχνολογικές της δεξιότητες στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών για να διαπράξει εγκληματικές πράξεις. κατασκοπεία εις βάρος του δυτικού κόσμου

Πηγή: Bloomberg