Η Huawei συνεχίζει να σαγηνεύει τους Γάλλους παρά την απώλεια της άδειας Android της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 03 λεπτά

Η Huawei συνεχίζει να χτυπά τη γαλλική αγορά. Παρά την απώλεια της άδειας χρήσης Android και τα μέτρα που αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση, ο κινέζος κατασκευαστής σημείωσε σημαντική αύξηση της δημοτικότητάς του στους Γάλλους αγοραστές … και είναι πρόθυμο να το πράξει ξέρω.

Η Huawei εκμεταλλεύτηκε την επίσημη παρουσίαση του Nova 5T, ενός smartphone παρόμοιου με το Honor 20, για να σιγήσει τους επικριτές του. Παρά το τρέχον πλαίσιο, η Huawei είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής μάρκα μεταξύ των Γάλλων. Για να αποδείξει την άποψή του, ο κινέζος κατασκευαστής δημοσίευσε για πρώτη φορά τα στοιχεία πωλήσεων στη Γαλλία.

Η Huawei συνεχίζει να ευδοκιμεί στη Γαλλία παρά τις κυρώσεις

Η Huawei κατέχει 22% του μεριδίου αγοράς του κλάδου των smartphone στη Γαλλία. Είναι η πρώτη φορά που ο κατασκευαστής κατάφερε να ξεπεράσει το όριο των 20 στη γαλλική αγορά, όπου κυριαρχούν οι Samsung και Apple. Μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2019, η Huawei ηχογράφησε αύξηση 37% στις πωλήσεις σε σύγκριση με το 2018. Αυτή η αύξηση των πωλήσεων είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή στην αγορά smartphone premium. Χάρη στα Mate 20 και P30, ο κατασκευαστής ανακοινώνει αύξηση 115,7% των πωλήσεών του.

Στη διαδικασία αυτή, η Huawei επισημαίνει ορισμένα αποτελέσματα μιας έρευνας IPSOS που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο. Το 91% των Γάλλων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι γνωρίζουν την ύπαρξη της μάρκας. Το 35% θεωρεί ότι αγοράζει μια συσκευή με σφραγισμένη Huawei και το 16% των Γάλλων προτιμούν ακόμη και τον κατασκευαστή από άλλες μάρκες smartphone. Τέλος, το 27% των ερωτηθέντων θεωρούν την Huawei μια κορυφαία μάρκα. Το 29% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η μάρκα και η εικόνα που μεταδίδουν τα προϊόντα της αντιστοιχούν σε αυτά. Το 56% των Γάλλων διαβεβαιώνουν επίσης ότι η Huawei είναι «νέα και ενεργητική».

Τα γαλλικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την εξαιρετική οικονομική υγεία του κατασκευαστή. Παρά τα μέτρα που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Μάιο, η Huawei σημείωσε αύξηση κατά 29% στις πωλήσεις smartphone της παγκοσμίως. Ο κατασκευαστής δεν έχει ακόμη νικήσει.