Η Huawei προσφέρει 260 εκατομμύρια μπόνους στους μηχανικούς της για να βρουν εναλλακτικές λύσεις έναντι των τεχνολογιών των ΗΠΑ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 04 λεπτά

Η Huawei αναζητά λύσεις για να βγει από το τέλμα στην οποία βρίσκεται η εταιρεία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι κατανέμει ένα κολοσσιαίο ποσό σε μηχανικούς που τη βοηθούν να ξεπεράσει αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Μερικά από τα μέλη του προσωπικού θα δικαιούνται 2 δισεκατομμύρια γιουάν με τη μορφή εξαιρετικών μπόνους, το οποίο ισοδυναμεί με πάνω από 260 εκατομμύρια ευρώ.

Η Huawei παραδέχεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν τρομερές συνέπειες για την επιχείρησή της. Μετά τη λήξη του πρόσθετου μορατόριουμ των 90 ημερών που χορηγείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία δεν θα μπορεί να προμηθεύσει προμήθειες από βασικούς συνεργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τα τέλη Νοεμβρίου. Η εταιρεία είπε ότι προσπαθούσε για αρκετούς μήνες να βρει εναλλακτικές λύσεις στα εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την κατασκευή των smartphone και άλλων συσκευών. Εάν εταιρείες όπως η ARM έχουν βρει έναν τρόπο να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Huawei παρακάμπτοντας τους περιορισμούς των ΗΠΑ, αρκετοί βασικοί προμηθευτές θα αναγκαστούν να αναστείλουν κάθε συνεργασία με τον κινεζικό γίγαντα.

Σε μια εσωτερική επιστολή που απευθύνεται στο προσωπικό της και της οποίας το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters μπόρεσε να λάβει ένα αντίγραφο, το τμήμα ανθρώπινων πόρων της Huawei δήλωσε ότι “τα χρήματα είναι ένα σημάδι αναγνώρισης για το έργο που έγινε ενόψει της αμερικανικής πίεσης”. Η εταιρεία αποφάσισε να χορηγήσει 2 δισεκατομμύρια γιουάν εξαιρετικό μπόνους στους υπαλλήλους του, ιδιαίτερα στην ομάδα έρευνας και ανάπτυξης που δραστηριοποιείται στην εξεύρεση εναλλακτικών διαδρομών στη συνήθη αλυσίδα εφοδιασμού του κατασκευαστή. Η Huawei ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδόν όλα Οι 190.000 εργαζόμενοί του θα λάβουν διπλούς μισθούς τον Νοέμβριο του 2019.

Δεν γνωρίζουμε εάν το μπόνους 260 εκατομμυρίων ευρώ λαμβάνει επίσης υπόψη την ομάδα λογισμικού που εργάζεται στο Harmony OS, το εσωτερικό σύστημα της εταιρείας. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Huawei ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην ανάπτυξη του Harmony OS και των εφαρμογών καταστήματος. Είναι αυτονόητο ότι η εταιρεία δεν υποτιμά τα μέσα για να ξεπεράσει τα εμπόδια στα οποία η κυβέρνηση Τραμπ την υποβάλλει. Ωστόσο, κρατά το χέρι της απλωμένο στους συνεργάτες της φυσώντας ζεστό και κρύο. Ένας αξιωματούχος της εταιρείας είπε πριν από λίγες μέρες ότι η Huawei δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το Android στο εγγύς μέλλον, με ή χωρίς εφαρμογές Google, και ότι ήθελε να βελτιωθεί η κατάσταση. όσο το δυνατόν συντομότερα.