Η Huawei προετοιμάζεται ήδη για την ανάπτυξη του 6G!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei εργάζεται ήδη σε 6G, ενώ το 5G είναι ακόμη στα σπάργανα. Ανήσυχος να διατηρήσει την ηγεσία του στον τομέα των υποδομών δικτύου, αντιμετωπίζοντας ανταγωνιστές όπως η Ericsson και η Nokia, ο κινεζικός όμιλος άνοιξε ένα μεγάλο εργαστήριο δοκιμών που προορίζεται για το δίκτυο 6G στον Καναδά.

Η Huawei μόλις άνοιξε ένα εργαστήριο δοκιμών 6G στην Οττάβα (Καναδάς), αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το MyDrivers. Προφανώς, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει τα πρότυπα αυτού του μελλοντικού δικτύου με βάση την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία 5G.

Διαβάστε επίσης: Η Orange ξεκινά απεριόριστο πρόγραμμα 6G στα 0 € για 100 χρόνια – μια έξυπνη εκστρατεία κατά του ηλεκτρονικού ψαρέματος

Όπως η Samsung, η Huawei εργάζεται ήδη στο 6G: ανάπτυξη από το 2030;

Σύμφωνα με το Mydrivers, το ερευνητικό κέντρο του Καναδά συνεργάζεται μαζί 13 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα και έχει προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Χάρη σε αυτήν την σημαντική επένδυση, η εταιρεία ελπίζει να διατηρήσει το προβάδισμά της στην αγορά υποδομών δικτύου. Η Huawei είναι πράγματι ηγέτης στο 5G, με 50 εμπορικά συμβόλαια παγκοσμίως, μπροστά από τη Nokia και την Ericsson. Η ομάδα έχει καταθέσει ακόμη και το 20% των συνολικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία 5G. Αυτή η ηγεσία οφείλεται σε σημαντικές επενδύσεις από την έναρξη του δικτύου και μέχρι το 2009 η Huawei είχε επενδύσει έως 600 εκατομμύρια δολάρια σε 5G.

Δεν προκαλεί έκπληξη, η Huawei το προσδιορίζει Η έρευνα 6G βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια. Τα πρώτα βήματα της τεχνολογίας δεν θα πραγματοποιηθούν πριν από το 2030. Μέχρι τότε, το δίκτυο 5G θα έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Huawei, το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού θα καλυφθεί σε 5G έως το 2025, που αντιστοιχεί σε 2,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Επιπλέον, η Huawei δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ενδιαφέρεται για την έλευση του 6G λίγο νωρίτερα. Τον περασμένο Ιούνιο, η Samsung άνοιξε ένα τμήμα έρευνας και ανάπτυξης 6G στη Σεούλ (Νότια Κορέα). Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: MyDrivers