Η Huawei πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις κυρώσεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 04 λεπτά

Η Huawei δεν πιστεύει πια στην επικείμενη άρση των κυρώσεων: ο ιδρυτής της Ren Zhengfei επαναλαμβάνει σε μια συνέντευξη που μπορεί να κάνει η εταιρεία του χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δεν τον ενδιαφέρουν πλέον. Η Huawei φάνηκε αρκετά σίγουρη τις τελευταίες εβδομάδες, πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού.

Ρεν Ζενγκφέι, Λήψη βίντεο αφεντικού Huawei / WSJ

Η κατάσταση πίσω από τα παρασκήνια σκοτεινιάζει για τη Huawei; Ο Ren Zhengfei, μόλις έδωσε μια νέα συνέντευξη στην Wall Street Journal την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, στην οποία επιβεβαιώνει ότι δεν περιμένει πλέον βραχυπρόθεσμα την άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Huawei. Μια ριζική αλλαγή του τόνου: τους τελευταίους μήνες, η Huawei έδωσε την εντύπωση ότι πιστεύει σε μια έξοδο από την κρίση, όταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας θα επαναληφθούν τον Νοέμβριο.

Ένα αίσθημα που ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τη χορήγηση αδειών που επιτρέπει σε μια χούφτα αμερικανικές εταιρείες να διατηρούν εμπορικές σχέσεις με τον κατασκευαστή. Έτσι, οι Amer, Ren Zhengfei ξεκίνησαν “Μπορούν να μας κρατήσουν [sur la liste d’Entités] για πάντα […] δεν θα είμαστε μάρκες διαπραγμάτευσης ». Και για να το προσθέσω “Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών δεν με ανησυχούν”.

Η Huawei μπορεί να κάνει χωρίς αμερικανικές τεχνολογίες

Παρά αυτές τις προκλητικές πινελιές, ο Ren Zhengfei επιβεβαιώνει την ίδια στιγμή που θέλει η εταιρεία του “Παίζοντας το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης” και επαναλάβετε αυτό “Εάν οι αμερικανικές εταιρείες έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν εξαρτήματα [à Huawei], θα είναι ευπρόσδεκτο “. Αλλά προσθέτει αμέσως αυτό ” η υπόθεση αν είναι απαραίτητο, μπορούμε επίσης να επιβιώσουμε ». Ο ιδρυτής της Huawei συνεχίζει με ένα άγγιγμα πρόκλησης: “Ποτέ δεν αισθανθήκαμε ότι βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, τόσο υπό την κυβέρνηση Ομπάμα όσο και τώρα υπό την κυβέρνηση Τραμπ”.

Διαβάστε επίσης: Huawei: οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να άρσουν γρήγορα μέρος των κυρώσεων

Το εξηγεί αυτό “Ο Τραμπ απλώς τους έδωσε το κίνητρο να επιβιώσουν με αυτάρκεια.” Όσον αφορά την επιτυχία της εταιρείας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αισθάνονται ότι απειλούνται από τις επιτυχίες μας, επειδή είναι μια χώρα που έχει ισχυρή ικανότητα καινοτομίας. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να επιταχύνουν το 5G, πιστεύουμε ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να καλύψουν τη διαφορά ». Ο Ρεν Ζενγκφέι συνεχίζει να λέει ότι η Huawei “Θαυμάστε τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή έχουμε μάθει πολλά για τον αμερικανικό πολιτισμό”.

Πηγή: Wall Street Journal