Η Huawei πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει χωρίς Android, ARM και άλλες τεχνολογίες των ΗΠΑ έως το 2021

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 20 λεπτά

Η Huawei εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να είναι 100% ανεξάρτητη από τις αμερικανικές τεχνολογίες έως το 2021. Σε μια συνέντευξη για το Challenges, ο Zhang Minggang, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Huawei France, πιστεύει ότι το γκρουπ θα βγει από αυτήν την επιχείρηση ακόμη “ισχυρότερο από πριν. ” Αναπτύσσει ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα για το Android, ενώ η θυγατρική της HiSilicon εργάζεται σε SoCs χωρίς ARM και ημιαγωγούς που δεν χρησιμοποιούν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ.

Η Huawei «προετοιμάζεται για τα χειρότερα», δήλωσε ο Ζανγκ Μένγκανγκ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της γαλλικής θυγατρικής της σε συνέντευξη με τις Challenges. Ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται πίσω από τα παρασκήνια για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο, καθώς οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας το έπληξαν και ένα θετικό αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου σίγουρο .

Η Huawei είναι έτοιμη να κάνει εντελώς χωρίς τεχνολογίες εταιρειών των ΗΠΑ από το 2021

Η μάρκα πρέπει επομένως να καλυφθεί. “Το 2021, εάν η κατάσταση παραμείνει, θα έχουμε τις δικές μας τεχνολογίες”, διαβεβαιώνει τον Zhang Minggang στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Προκαλεί το “Πρέπει να επενδύσουμε πιο μαζικά για να ενεργοποιήσουμε τα σχέδιά μας Β”, που παραμένουν εφεδρικοί τροχοί προς το παρόν, αλλά λέει ότι υπάρχουν και ότι εντός δύο ετών η Huawei θα είναι σε θέση να λανσάρει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας χωρίς εξαρτήματα που έχουν σχεδιαστεί από αμερικανική εταιρεία ή βασίζονται σε τεχνολογία από τα κράτη -Ενωμένος.

Υπενθυμίζοντας, η Huawei θα μπορούσε να στερηθεί της άδειας Android της Google και των τεχνολογιών ARM που χρησιμοποιούνται στα SoCs Kirin house, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Προς το παρόν, η κυβέρνηση Τραμπ επιτρέπει σε μια κατάσταση παρανοήσεων να κυριαρχήσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να επιτρέπουν στις αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν την Huawei, αλλά προτείνουν ότι είναι μόνο μια ανάκληση και ότι ο όμιλος παραμένει στο έλεος του.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei θα μπορούσε να εκραγεί το ρεκόρ πωλήσεων smartphone παρά το διάταγμα του Τραμπ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μάρκα επιταχύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων. “Θα βγαίνουμε από αυτό πιο δυνατό από πριν”, Είπε ο Zhang Minggang στις προκλήσεις. Η Huawei θέλει να διατηρήσει το Android, αλλά εργάζεται παράλληλα στο HongMeng OS, το δικό του λειτουργικό σύστημα. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, είναι ταχύτερο από το Android ή το iOS, αλλά πάσχει από ένα ανεπαρκές κατάστημα εφαρμογών κατά την κυκλοφορία του. Ένα αδύνατο σημείο που έχει ήδη κοστίσει ακριβά για άλλους παίκτες που έχουν προσπαθήσει να επιβάλουν το κινητό τους λειτουργικό σύστημα (Windows Phone, webOS…) στην αγορά. Η HiSilicon, η θυγατρική της που ειδικεύεται στον τομέα των ημιαγωγών, είναι επίσης σε πολεμική βάση. Πρέπει να βρει έναν άλλο τρόπο για να σχεδιάσει τα Kirin SoCs της, τα οποία χρησιμοποιούνται στα περισσότερα smartphone μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας Huawei και Honor. Σας εξηγήσαμε ποιες εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ARM Huawei για τα Kirin SoCs της, εάν η κατάσταση σταματήσει.

Πηγή: Προκλήσεις