Η Huawei πιάστηκε στην κατασκοπεία;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 16 Αυγ 2019 στις 12 ώρες 11 λεπτά

Οι υπάλληλοι της Huawei λέγεται ότι συμμετείχαν σε δραστηριότητες κατασκοπείας κατόπιν αιτήματος των κυβερνήσεων της Ουγκάντα ​​και της Ζάμπια. Ο τελευταίος ήθελε να παρακολουθεί τις επικοινωνίες πολιτικών αντιπάλων, τις οποίες δεν μπορούσαν να κάνουν μόνες τους. Τα στελέχη της Huawei στην Κίνα, ωστόσο, δεν έχουν ενημερωθεί για αυτές τις ενέργειες.

Μια άλλη υπόθεση που θα υποβαθμίσει την εικόνα της Huawei και θα δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ και τη διοίκησή του κάτι που πρέπει να αλέσουν. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Wall Street Journal, οι υπάλληλοι της Huawei πιάστηκαν με τα χέρια τους στην τσάντα αναχαιτίζοντας κρυπτογραφημένα μηνύματα εκ μέρους δύο κυβερνήσεων, εκείνων της Ουγκάντα ​​και της Ζάμπια, με σκοπό να κατασκοπεύστε τους πολιτικούς αντιπάλους.

Huawei: οι υπάλληλοι έχουν αποκρυπτογραφήσει μηνύματα για δύο κυβερνήσεις

Οι υπάλληλοι της ομάδας θα χρησιμοποιούσαν λογισμικό που ονομάζεται Pegasus για πρόσβαση σε αυτά τα κρυπτογραφημένα μηνύματα. Ο κύριος στόχος λέγεται ότι ήταν ο Bobi Wine, πρώην τραγουδιστής και ηθοποιός της Ουγκάντα ​​που έχει ασχοληθεί με την πολιτική. Τώρα είναι ακτιβιστής, εξελέγη αναπληρωτής και μάλιστα διεκδικεί την προεδρία της χώρας του. Οι υπάλληλοι της Huawei στην Ουγκάντα ​​αποκρυπτογράφησαν μηνύματα κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας της Ουγκάντα, οι οποίοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τα αποκρυπτογραφήσουν οι ίδιοι.

Διαβάστε επίσης: Huawei: αυτά τα καταρακτικά αποσπάσματα email αποδεικνύουν καταγγελίες κατασκοπείας

Το WSJ προσθέτει ότι τα στελέχη της Huawei στην Κίνα δεν θα είχαν ενημερωθεί για τις ενέργειες του προσωπικού τους στην Ουγκάντα ​​και τη Ζάμπια. Τα μέσα ενημέρωσης διευκρινίζουν επίσης ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κινεζική ομάδα έχει εμπλακεί σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες για τη δική της κυβέρνηση. Σε επικοινωνία με το CNBC, είπε η Huawei “Ποτέ δεν συμμετείχα σε δραστηριότητες πειρατείας”. Μέχρι στιγμής, η ομάδα είχε εμπλακεί στην πράξη, ιδίως σε υποθέσεις βιομηχανικής κατασκοπείας.

Πηγή: The Wall Street Journal